Bezlepková semienková tehlička
- 230 g Bread mix dark Liana
 - 150 ml voda
 - 100 ml vlažná voda (na kvások)
 - ¼ kocky droždie
 - 20 g orechy
 - 10 g slnečnicové semienka
 - 10 g sezamové semienka
 - 10 g tekvicové semienka
 - 10 g ľanové semienka
 - 10 g chia semienka
 - 1 KL cukor
 - 1 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme
- olivový olej na potretie chleba
 - bezlepkové vločky, semienka na posypanie chleba
 
- Pripravíme suroviny na kvások; v pohári necháme 15 minút prekvasiť vlažnú vodu, droždie a cukor.
 - Semienka a orechy pomelieme na väčšie kúsky, nie úplne na múku. Suroviny vložíme do kuchynského robota, pridáme nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto. Preložíme do menšej silikónovej formy na chlieb a navlhčenou vareškou zarovnáme. Prikryté necháme kysnúť 60 minút.
 - Vykysnutý chlieb potrieme olejom a posypeme semienkami. Na dno rúry vložíme menší plech na záparu a rúru vyhrejeme na 240°C. Vložíme chlieb, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Neskôr spodný plech vyberieme a teplotu znížime na 190°C. Dopečieme 25 minút.
 
- 230 g Bread mix dark Liana
 - 150 ml voda
 - 100 ml vlažná voda (na kvások)
 - ¼ kocky droždie
 - 20 g orechy
 - 10 g slnečnicové semienka
 - 10 g sezamové semienka
 - 10 g tekvicové semienka
 - 10 g ľanové semienka
 - 10 g chia semienka
 - 1 KL cukor
 - 1 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme
- olivový olej na potretie chleba
 - bezlepkové vločky, semienka na posypanie chleba
 
Produkty k receptu