
Bezlepková kávová roláda
Pre recept na Bezlepková čokoládová roláda
- 5 ks vajce
- štipka soli
- 90 g cukor práškový
- 90 g Cake mix Liana
- 1 PL Puding mliečna čokoláda Liana
- 1-2 KL mlieko
Plnka
- 250 ml mandľové mlieko
- 40 g Puding mliečna čokoláda Liana
- 3 KL instantná káva
- 2 PL cukor kryštálový
- 250 ml rastlinná šľahačka
- 3-4 PL cukor práškový
- Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a šľaháme na tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky a na záver ručne vmiešame Cake mix. Z cesta odoberieme 2 PL a zmiešame s lyžicou pudingového prášku. Podľa potreby pridáme trocha mlieka. Zmes preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie nakreslíme hviezdičky. Pečieme na 180°C cca 3-4 minúty.
- Vylejeme zvyšné cesto a pečieme na 170°C približne 13-15 minút. Po vytiahnutí stočíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
- Do 50 ml teplého mandľového mlieka vmiešame instantnú kávu. V zvyšom mlieku rozmiešame pudingový prášok. Do hrnca pridáme cukor, pudingové aj kávové mlieko a varíme hustý puding. Necháme vychladnúť za občasného miešania.
- Po vychladnutí puding premixujeme, pridáme cukor a šľahačkovú smotanu a vyšľaháme do tuha. Natrieme na vychladnutú roládu a opäť zrolujeme. Necháme stuhnúť.
- 5 ks vajce
- štipka soli
- 90 g cukor práškový
- 90 g Cake mix Liana
- 1 PL Puding mliečna čokoláda Liana
- 1-2 KL mlieko
Plnka
- 250 ml mandľové mlieko
- 40 g Puding mliečna čokoláda Liana
- 3 KL instantná káva
- 2 PL cukor kryštálový
- 250 ml rastlinná šľahačka
- 3-4 PL cukor práškový
Produkty k receptu