Bezlepková farebná slaná roláda

  • 3 druhy cesta, ktoré lahodia oku, ale ani chuť nezaostáva.
Bezlepková farebná slaná roláda
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Žltá piškóta:
2 vajcia
2 lyžice olej
1 lyžica kyslá smotana
2 lyžice Universal mix Liana
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
3-4 lyžice nastrúhaný syr
 
Zelená piškóta:
2 vajcia
2 lyžice olej
1 lyžica kyslá smotana
2 lyžice Universal mix Liana
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 lyžice dusený špenát
štipka soli
 
Oranžová piškóta:
2 vajcia
2 lyžice olej
1 lyžica kyslá smotana
2 lyžice Universal mix Liana
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 lyžice kečup 
štipka soli
 
Plnka:
400 g smotanový syr
200 g kyslá smotana
200-250 g na plátky šunka 

Postup

1. Všetky 3 piškóty pripravíme samostatne. Vyšľaháme žĺtky a potom k nim pridáme ostatné suroviny. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a vmiešame do cesta. Piškóty vylejeme na plech naraz. Môžeme urobiť pásy alebo lyžicou hádzať na plech striedavo. Plech vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Pečieme pri 180°C 15 minút. 
2. Upečené hneď položíme na vlhkú utierku a zrolujeme na cca 2 minúty. Potom odbalíme z utierky, stiahneme papier na pečenie a opäť zrolujeme. Necháme poriadne vychladnúť. 
3. Smotanový syr zmiešame s kyslou smotanou až do prepojenia. Ak sa zdá plnka príliš riedka, tak pridáme menej kyslej smotany ako je uvedené recepte alebo vmiešame tvaroh. Plnku môžeme ochutiť pažítkou alebo petržlenovou vňaťkou. 
4. Vychladnutú piškótu natrieme plnkou a uložíme šunku. Je dobré, ak šunku potrieme ešte trochou plnky a potom zrolujeme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke stuhnúť.
 
Dobrý tip:
Kyslú smotanu môžeme nahradiť bielym jogurtom.
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.