Pavlova roláda s malinovou šľahačkou
Ingredients
150 g bielok
štipka soli
150 g cukor kryštálový
1 PL Vanilínový cukor Liana
1⁄2 KL Kyselina citrónová Liana
40 g cukor práškový
1 PL Zlatý krém Liana
Malinová šľahačka:
250 ml smotana na šľahanie
250 g tvaroh jemný/mascarpone
70 g cukor práškový (prispôsobiť podľa chuti)
50 g Stužovač Liana MALINA (alebo podľa chuti)
1 PL Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme:
džem
čerstvé ovocie
Dekoračný práškový cukor Liana
jedlé zlato
kvety
Approach
1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Postupne do tuhého snehu pridávame kryštálový a vanilínový cukor a kyselinu citrónovú. Do vyšľahaného pevného lesklého snehu ručne vmiešame Zlatý krem zmiešaný s práškovým cukrom.
2. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ozdobnou stierkou môžeme vytvoriť vzor vlniek a pečieme pri 150-160°C 20-25 minút.
3. Upečený korpus stiahneme z papiera na pečenie, preložíme na nový papier na pečenie posypaný práškovým cukrom, stočíme a necháme vychladnúť.
4. Smotanu na šľahanie, tvaroh, cukor a stužovač vyšľaháme dotuha.
5. Korpus rozvinieme a potrieme vrstvou džemu a šľahačky. Navrstvíme ovocie podľa chuti a opatrne stočíme.
6. Zdobíme podľa fantázie zvyšnou šľahačkou, ovocím, kvetmi....
Dobrý tip:
Príchuť rolády môžete jednoducho zmeniť použitím stužovača Liana s inou príchuťou.