Najobľúbenejšie bezlepkové jablkové pité
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
- 250 g maslo izbovej teploty
- 250 g práškový cukor
- 2 vajíčka
Jablková plnka
- 600 g nastrúhané jablká
- 3 vrecká Škoricový cukor Liana
1. Očistené jablká nastrúhame a vytlačíme prebytočnú šťavu. Pridáme 3 vrecká škoricový cukor Liana a premiešame.
2. Do misky dáme odváženú Cake mix, maslo izbovej teploty, práškový cukor, vajcia a ručne zhnietime. Cesto rozdelíme na 2 časti. Pre lepšiu prácu s cestom ho môžeme na 30 minút odložiť do chladničky. Podložku posypeme zmesou Cake mix, cesto rozvaľkáme na rozmer plechu, na ktorom budeme piecť. Plech potrieme olejom, cesto prenesieme valčekom na plech a roztlačíme ho až k okrajom plechu. Rovnomerne nanesieme jablkovú plnku. Vyvaľkáme druhú časť cesta a prenesieme na plnku.
3. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 30 - 35 minút.
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
- 250 g maslo izbovej teploty
- 250 g práškový cukor
- 2 vajíčka
Jablková plnka
- 600 g nastrúhané jablká
- 3 vrecká Škoricový cukor Liana
Produkty k receptu