Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou
Ingredients
Čokoládová pena:
20 ml voda
3 g Želatína potravinárska číra Liana
100 ml rastlinná smotana na šľahanie
80 g mascarpone
50 ml voda
50 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
2 PL cukor práškový
Mätová pena:
20 ml voda
3 g Želatína potravinárska číra Liana
100 ml rastlinná smotana na šľahanie
80 g mascarpone
50 ml voda
40 g Stužovač Liana SVIEŽA MÄTA
2 PL cukor práškový
Čokoládová zrkadlová poleva:
50 ml živočíšna smotana na šľahanie
70 g Čokoláda Liana BIELA
100 ml voda
70 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
Ďalej potrebujeme:
sušienky/piškótový korpus
čokoládovo-lieskový krém
čokoládové dekorácie
Approach
Čokoládová pena:
1. Želatínu necháme napučať v 20 ml vody.
2. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
Mätová pena:
1. Želatínu necháme napučať v 20 ml vody.
2. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Svieža mäta rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
Čokoládová zrkadlová poleva:
1. Čokoládu so smotanou roztopíme v mikrovlnnej rúre.
2. Stužovač rozmiešame vo vode a ponorným mixérom zamiešame do smotany.
Príprava dezertu:
1. Formu na dezerty naplníme do polovice čokoládovou penou, do stredu nanesieme čokoládový krém a doplníme mätovou penou. Povrch uhladíme a necháme stuhnuť v mrazničke cca 8 hodín.
2. Zamrznuté dezerty hneď po vybratí z mrazničky polejeme pripravenou zrkadlovou polevou, uložíme na korpus alebo sušienky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Dobrý tip 1.:
Ak nevlastníte formu na penové dezerty alebo vám zvýšila pripravená pena, dezert skvelo vynikne aj v pohári v kombinácii s podrvenými sušienkami.
Dobrý tip 2.:
Ak vám poleva stuhne, zohrejte ju trošku v mikrovlnnej rúre a premixujte ponorným mixérom. Ponorný mixér vám pomôže aj v prípade, aj v poleve vznikajú malé bublinky.
Dobrý tip 3.:
Ak ste nevyužili všetku polevu, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.
Dobrý tip 4.:
Bezlepkový piškótový korpus môžete pripraviť podľa receptu, ktorý nájdete tu. Pre biely korpus stačí kakao nahradiť s Cake mix Liana.