Bezlepkový snickers I.
Ingredients
Sušienková hmota:
400 g sušienky
250 g maslo
4 PL mlieko
Krém:
500 ml mlieko
2 ks Zlatý krém
150 g maslo
500 g skaramelizované kondenzované mlieko
Karamel:
300 g skaramelizované kondenzované mlieko
100 g maslo
Poleva:
200 g čokoláda Liana 45%
100 g maslo alebo rastlinný tuk
80 ml mlieko
Dodatky:
100 g solené arašídy
100 g nesolené arašídy
Approach
1. Sušienky pripravené podľa nášho receptu pomelieme alebo podrvíme, zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme ich na dno plechu. Odložíme do chladničky.
2. 300 ml mlieka dáme zovrieť. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
3. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne všľaháme do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame skaramelizované kondenzované mlieko.
4. Na sušienkovú hmotu dáme krém. Povrch polejeme časťou čokoládovej polevy a karamelom. Karamel pripravíme roztopením masla a skaramelizovaného kondenzovaného mlieka. Posypeme nasekanými arašídami. Povrch opäť polejeme zvyšnou čokoládovou polevou.
5. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa.