Bezlepkový rýchly svetlý chlieb pečený vo forme

  • Pečivo, ktoré je tu s nami už stáročia. Vychutnajte si ho s domácim lekvárom alebo len s maslom a zeleninkou.
pre recept na Bleskový tmavý bezlepkový chlieb kliknite sem.
Bezlepkový rýchly svetlý chlieb pečený vo forme
  • 100
    rating
  • Duration
    02:30
    (h:m)
  • Portions
    -
    (pcs)

Ingredients

500 g Bread mix white Liana
2 lyžičky cukor
500 ml vlažná voda
10 g čerstvé droždie
1 lyžička soľ
2 lyžice olej

 

 

 

 

 

 

Approach

1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť. Do misky dáme Bread mix white, soľ, pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej.
 
2. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou.
 
3. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť cca 45-60 minút. 
 
4. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja. Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút.
 
5. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.

 

 

 

 

What do you think about this recipe?

100
Number of ratings: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
you agree to the use of cookies to improve our services.
Viac informácií.