Bezlepkový rebarborový koláč s jemným vanilkovým krémom

  • Kyslá chuť rebarbory v kombinácii so sladkým vanilkovým krémom a lahodnou čokoládou
pre recept na Bezlepkový rebarborový koláč so snehom kliknite sem.
Bezlepkový rebarborový zákusok
  • 50
    rating
  • Duration
    01:30
    (h:m)
  • Portions
    -
    (pcs)

Ingredients

Piškóta:
5 ks vajcia
150 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor
3 lyžice vlažná voda
 
Rebarbora:
3-4 stonky rebarbory
40 g Vanilínový cukor Liana
20 g Škoricový cukor Liana
 
Vanilkový krém:
800 ml mlieko
2 vrecká Zlatý krém Liana
1 PL Universal mix Liana
40 g kryštálový cukor
100 g práškový cukor
200 g  zmäknuté maslo
 
Čokoládová poleva:
150 g Čokoláda Liana 70%
20 g stužený tuk
1 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
Čokotransfer
kryštálový cukor
 

 

 

 

Approach

1. Ošúpanú rebarboru nakrájame na kolieska, zmiešame s vanilínovým  a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
 
2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175°C 25 minút.
 
3. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
 
4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Natrieme vanilkový krém. Polejeme čokoládovou polevou. My sme použili aj dekoračnú fóliu na čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.
 

 

 

Products to recipe

What do you think about this recipe?

50
Number of ratings: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
you agree to the use of cookies to improve our services.
Viac informácií.