Bezlepkový rebarborový koláč s jemným vanilkovým krémom
Ingredients
Piškóta:
5 ks vajcia
150 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor
3 lyžice vlažná voda
150 g práškový cukor
3 lyžice vlažná voda
Rebarbora:
3-4 stonky rebarbory
40 g Vanilínový cukor Liana
20 g Škoricový cukor Liana
Vanilkový krém:
800 ml mlieko
2 vrecká Zlatý krém Liana
2 vrecká Zlatý krém Liana
1 PL Universal mix Liana
40 g kryštálový cukor
100 g práškový cukor
200 g zmäknuté maslo
40 g kryštálový cukor
100 g práškový cukor
200 g zmäknuté maslo
Čokoládová poleva:
150 g Čokoláda Liana 70%
20 g stužený tuk
1 PL olej
Ďalej potrebujeme:
Čokotransfer
kryštálový cukor
Approach
1. Ošúpanú rebarboru nakrájame na kolieska, zmiešame s vanilínovým a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175°C 25 minút.
3. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Natrieme vanilkový krém. Polejeme čokoládovou polevou. My sme použili aj dekoračnú fóliu na čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.