Bezlepkový perníkový zákusok
Ingredients
5 ks vajce
6 PL Fine mix Liana
5 PL cukor práškový
2 PL olej
2 PL vlažná voda
250 g gaštanové pyré
300 ml rastlinná šľahačka
2-3 PL cukor práškový
380 g jahody v želé
Ďalej potrebujeme:
Nastrúhaná čokoláda Liana 70%
Approach
1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Postupne pridáme vodu, olej a vareškou vmiešame múku. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
2. Mrazené gaštanové pyré nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme rastlinnú šľahačkovú smotanu a vyšľaháme do tuha. Podľa potreby dosladíme práškovým cukrom.
3. Na upečený korpus natrieme jahodové želé, potom pripravený krém a necháme v chladničke stuhnúť aspoň dve hodiny. Pred podávaním nastrúhame na vrch čokoládu.