Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom

  • Svieži letný dezert s chuťou exotiky.
Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom
  • 60
    rating
  • Duration
    -
    (h:m)
  • Portions
    -
    (pcs)

Ingredients

Krém:
600 ml mlieko
2 vrecká Zlatý krém Liana
160 g cukor kryštálový
200 g zmäknuté maslo
 
Pomarančový korpus:
4 ks vajce
1 vrecko LianaVIT pomaranč
3 PL vlažná voda
3 PL olej
5 PL Cake mix Liana
 
Korpus:
6 ks vajce
6 PL cukor kryštálový
4 PL vlažná voda
4 PL olej
7 PL Cake mix Liana
 
Sirup:
350-400 ml voda
1 vrecko LianaVIT pomaranč
 
Poleva:
200 g cukor práškový
1 vrecko Poleva citrónová Liana
1 vrecko LianaVIT pomaranč
7 PL voda
1 KL olej

Approach

1. Z mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Aby sme predišli vytvoreniu kôrky, počas chladenia puding prikryjeme potravinovou fóliou.
 
2. Pomarančový korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s LianaVITom pomaranč, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Pečieme pri 170-175°C 20 minút.
 
3. Korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Pečieme pri 170-175°C 25 minút.
 
4. Vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutým maslom na jemný krém. LianaVIT pomaranč rozmiešame vo vode.
 
5. Vychladnutý korpus rozrežeme horizontálne na polovicu. Spodný korpus potrieme polovicou krému a prikryjeme pomarančovým korpusom. Ten popicháme vidličkou a rovnomerne potrieme sirupom. Potrieme zvyšným krémom a prikryjeme korpusom. Zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke.
 
6. Práškový cukor, citrónovu polevu a LianaVIT vymiešame s vodou a olejom na hladkú polevu. Polejeme koláč a necháme stuhnúť.
 
 
 
 
 
 

What do you think about this recipe?

60
Number of ratings: 2
By using the operator's website LIANA GOLIAŠ s.r.o.
you agree to the use of cookies to improve our services.
More information.