Bezlepkové kardinál rezy s ovocím a krémom z bielej čokolády
Ingredients
10 ks vajce
340 g cukor kryštálový
10 g Zlatý krém Liana
20 g Vanilínový cukor Liana
60 g Cake mix Liana
Krém:
350 ml rastlinná smotana na šľahanie
150 g Čokoláda BIELA Liana
250 g mascarpone
Ďalej potrebujeme:
ovocie
džem/ovocie v želé
Dekoračný bezlepkový nerozpustný práškový cukor Liana
Approach
1. 8 bielkov vyšľaháme dotuha, postupne pridávame 210 g kryštálového cukru a na záver zašľaháme Zlatý krém.
2. K 8 žĺtkom pridáme 2 celé vajcia a šľaháme do peny. Postupne pridávame zvyšný krýštálový a vanilínový cukor. Ručne vmiešame Cake mix Liana.
3. Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame pásy snehu a cesta na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa pásy striedali.
4. Pečieme na 170-180°C 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
5. Čokoládu roztopíme v mikrovlnnej rúre v 15 sekundových intervaloch.
6. Výšľaháme smotanu, do ktorej postupne pridáme mascarpone a vychladnutú roztopenú čokoládu.
7. Korpus rozdelíme na polovicu. Jednu čast preložíme na podložku, druhú zatiaľ odložíme. Korpus na podložke naplníme krémom, džemom alebo ovocím v želé a čerstvým ovocím. Prikryjeme odloženým korpusom, pocukrujeme alebo dozdobíme podľa fantázie.