Bezlepkové helenské rožky
Ingredients
Cesto:
350 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
60 g maslo
50 g cukor práškový
30 g bravčová masť
½ kocky droždie
kôra z ½ citróna
štipka soli
Kokosová plnka:
2 PL kokos
2 PL cukor práškový
Kakaová plnka:
1 PL Kakao tmavé Liana
2 PL cukor práškový
Rozvar:
50 ml voda
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme:
vajce na potretie
Ryžová múka Liana na podsypanie
Approach
1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a rozdrobeného droždia. Kvások necháma 10 - 15 minút vzísť. Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom z droždia, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme cca 45 minút kysnúť.
2. Na pomúčenej doske vypracujeme z cesta bochník, ktorý rozdelíme na 16 častí. Z každej vypracujeme guľočku vo veľkosti pingpongovej loptičky. Každú guľôčku vyvaľkáme na tenký trojuholník. Polovicu rožkov posypeme kokosovou plnkou a druhú polovicu kakaovou. Naplnené trojuholníky zmotáme do tvaru rožka.
3. Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme cca 20 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút.
4. Počas pečenia rožkov si pripravíme rozvar. Do malého hrnca vložíme všetky suroviny na rozvar, zmiešame a varíme cca 5 minút, kým nevznikne hustý sirup. Ihneď po upečení potrieme rožky pripraveným rozvarom.