Zemiakový medovník plnený lekvárom (trvanlivý)
Ingrediencie
Cesto :
450 g hladká múka
100 g práškový cukor
3 PL tekutý med
1 ks Kypriaci prášok do perníka Liana
1 ČJ Salajka - jelenia soľ Liana
150 g mäkké maslo
200 g uvarené prelisované zemiaky
2 ks žĺtky
2 PL vlažné mlieko
1 ČJ Škorica mletá Liana
450 g hladká múka
100 g práškový cukor
3 PL tekutý med
1 ks Kypriaci prášok do perníka Liana
1 ČJ Salajka - jelenia soľ Liana
150 g mäkké maslo
200 g uvarené prelisované zemiaky
2 ks žĺtky
2 PL vlažné mlieko
1 ČJ Škorica mletá Liana
Dodatky :
100 g mleté orechy
džem
Kakaová poleva :
80 g maslo
80 g práškový cukor
4 PL mlieko
2 PL Kukuričný škob jemný Liana
3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
Kakaová poleva :
80 g maslo
80 g práškový cukor
4 PL mlieko
2 PL Kukuričný škob jemný Liana
3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
Postup
1. Do misky dáme múku a všetky ostatné suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto.
2. Rozdelíme na 2 alebo 4 časti. Vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech.
3. Cesto natrieme džemom a posypeme mletými orechmi.
4. Prikryjeme druhým plátom. Ak ste upiekli 4 pláty postup zopakujte.
5. Dáme upiecť na 160 - 170st cca 10-12 minút.
6. Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme kakaovú polevu.
7. Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou.
2. Rozdelíme na 2 alebo 4 časti. Vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech.
3. Cesto natrieme džemom a posypeme mletými orechmi.
4. Prikryjeme druhým plátom. Ak ste upiekli 4 pláty postup zopakujte.
5. Dáme upiecť na 160 - 170st cca 10-12 minút.
6. Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme kakaovú polevu.
7. Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou.