Zemiakový medovník plnený lekvárom (trvanlivý)
Cesto
- 450 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 3 PL tekutý med
- 1 ks Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 ČJ Salajka - jelenia soľ Liana
- 150 g mäkké maslo
- 200 g uvarené prelisované zemiaky
- 2 ks žĺtky
- 2 PL vlažné mlieko
- 1 ČJ Škorica mletá Liana
Dodatky
- 100 g mleté orechy
- džem
Kakaová poleva
- 80 g maslo
- 80 g práškový cukor
- 4 PL mlieko
- 2 PL Kukuričný škob jemný Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
1. Do misky dáme múku a všetky ostatné suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto.
2. Rozdelíme na 2 alebo 4 časti. Vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech.
3. Cesto natrieme džemom a posypeme mletými orechmi.
4. Prikryjeme druhým plátom. Ak ste upiekli 4 pláty postup zopakujte.
5. Dáme upiecť na 160 - 170st cca 10-12 minút.
6. Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme kakaovú polevu.
7. Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou.
Cesto
- 450 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 3 PL tekutý med
- 1 ks Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 ČJ Salajka - jelenia soľ Liana
- 150 g mäkké maslo
- 200 g uvarené prelisované zemiaky
- 2 ks žĺtky
- 2 PL vlažné mlieko
- 1 ČJ Škorica mletá Liana
Dodatky
- 100 g mleté orechy
- džem
Kakaová poleva
- 80 g maslo
- 80 g práškový cukor
- 4 PL mlieko
- 2 PL Kukuričný škob jemný Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
Produkty k receptu