Vznešené bezlepkové rigoletto rezy

  • Perfektná kombinácia sušeného ovocia, orieškov, kakaa a čokolády. Také sú Rigoletto rezy, v skutku vznešené luxusné rezy.
Vznešené bezlepkové rigoletto rezy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    32
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
180 g Cake mix Liana
125 g maslo
60 g cukor práškový
 
Plnka:
100 g cukor práškový
100 g sušené marhule
50 g hrozienka
50 g sušené brusnice
50 g sušené slivky
50 g lieskové orechy
50 ml rum
25 g Universal mix Liana
2 ks vajcia
 
Krém:
150 g cukor práškový
125 g maslo
2 ks vajcia
1 PL Kakao tmavé Liana
 
Poleva:
100 g Čokoláda 70% Liana alebo 45% Liana
30 g tuk na polevy
 
Ďalej potrebujeme:
slivkový lekvár na potretie cesta 
Cake mix Liana na posypanie pracovnej dosky

 

 

Postup

1.  Vypracované cesto z Cake mix Liana, zmäknutého masla a cukru necháme cca 60 minút odležať v chladničke. Zatiaľ nakrájame sušené ovocie, orechy a v miske ich zalejeme rumom. Necháme chvíľu postáť.
 
2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C cca 15 minút. Kým sa cesto pečie, nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom. Pred koncom šľahania pridáme 25 g Universal mix Liana a ešte pár minút šľaháme nad parou. Odložíme z pary a bokom vyšľaháme do hustého krému. Vareškou vmiešame pripravenú zmes sušeného ovocia a orechov.
 
3. Na predpečené cesto natrieme slivkový lekvár, rozotrieme plnku a dáme piecť na 40 minút pri 150°C. Upečené cesto s plnkou necháme vychladnúť.
 
4. Nad parou vyšľaháme do hustého krému vajíčka, cukor a Kakao tmavé Liana. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Zašľaháme maslo rovnakej teploty akú má pripravený kakaový krém. Rovnomerne natrieme na koláč a necháme stuhnúť. Na záver polejeme čokoládou, ktorú rozpustíme nad parou spolu s tukom. Stuhnuté Rigoletto rezy krájame nožom namočeným v horúcej vode. 
 
Dobrý tip:
Bezlepkové Rigoletto rezy chutia najlepšie odležané.

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.