Vznešené bezlepkové rigoletto rezy
Cesto
- 180 g Cake mix Liana
- 125 g maslo
- 60 g cukor práškový
Plnka
- 100 g cukor práškový
- 100 g sušené marhule
- 50 g hrozienka
- 50 g sušené brusnice
- 50 g sušené slivky
- 50 g lieskové orechy
- 50 ml rum
- 25 g Universal mix Liana
- 2 ks vajcia
Krém
- 150 g cukor práškový
- 125 g maslo
- 2 ks vajcia
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Poleva
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 30 g tuk na polevy
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár na potretie cesta
- Cake mix Liana na posypanie pracovnej dosky
- Vypracované cesto z Cake mix Liana, zmäknutého masla a cukru necháme cca 60 minút odležať v chladničke. Zatiaľ nakrájame sušené ovocie, orechy a v miske ich zalejeme rumom. Necháme chvíľu postáť.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C cca 15 minút. Kým sa cesto pečie, nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom. Pred koncom šľahania pridáme 25 g Universal mix Liana a ešte pár minút šľaháme nad parou. Odložíme z pary a bokom vyšľaháme do hustého krému. Vareškou vmiešame pripravenú zmes sušeného ovocia a orechov.
- Na predpečené cesto natrieme slivkový lekvár, rozotrieme plnku a dáme piecť na 40 minút pri 150°C. Upečené cesto s plnkou necháme vychladnúť.
- Nad parou vyšľaháme do hustého krému vajíčka, cukor a Kakao tmavé Liana. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Zašľaháme maslo rovnakej teploty akú má pripravený kakaový krém. Rovnomerne natrieme na koláč a necháme stuhnúť. Na záver polejeme čokoládou, ktorú rozpustíme nad parou spolu s tukom. Stuhnuté Rigoletto rezy krájame nožom namočeným v horúcej vode.
Dobrý tip:
Bezlepkové Rigoletto rezy chutia najlepšie odležané.
Cesto
- 180 g Cake mix Liana
- 125 g maslo
- 60 g cukor práškový
Plnka
- 100 g cukor práškový
- 100 g sušené marhule
- 50 g hrozienka
- 50 g sušené brusnice
- 50 g sušené slivky
- 50 g lieskové orechy
- 50 ml rum
- 25 g Universal mix Liana
- 2 ks vajcia
Krém
- 150 g cukor práškový
- 125 g maslo
- 2 ks vajcia
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Poleva
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 30 g tuk na polevy
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár na potretie cesta
- Cake mix Liana na posypanie pracovnej dosky
Produkty k receptu