Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou

Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou

Trvanie: 05:00 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Orechovo - kakaové cesto natreté čokoládovo - mascarponovou plnkou. Jednoduchá torta, ktorá chutí báječne ...

Bez lepku pre recept na Bezlepkovú tortu s mascarpone - čokoládovou plnkou

Ingrediencie
Kakaové cesto
Orechové cesto
Čokoládová plnka
Plnka mascarpone
  • 400 ml mlieko
  • 1 ks Zlatý krém Liana
  • 9 lyžíc kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 250 g mascarpone
Ďalej potrebujeme
  • drobné mrazené ovocie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Postup kakaové cesto:

1. Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút.

2. Múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao spolu zmiešame a preosejeme.

3. Zmes vmiešame do žĺtkovej peny. Jemne pridáme aj tuhý sneh.

4. Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie.

5. Vylejeme cesto a pečieme na 170°C 50 minút.

6. Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).

Postup orechové cesto:

1. Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom.

2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a orechmi.

3. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.

4. Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie.

5. Pečieme pri 170°C asi 45 minút.

6. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.

Postup čokoládová plnka:

1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.

2. Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.

3. Roztopíme čokoládu a zapracujeme ju do dobre vyšľahaného krému.

Postup plnka mascarpone:

1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.

2. Do masla vmixujeme vychladnutý puding.

3. Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty.

Postup torta:

1. Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.

2. Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.

3. Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.

4. Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.

5. Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Kakaové cesto
Orechové cesto
Čokoládová plnka
Plnka mascarpone
  • 400 ml mlieko
  • 1 ks Zlatý krém Liana
  • 9 lyžíc kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 250 g mascarpone
Ďalej potrebujeme
  • drobné mrazené ovocie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?