Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou

  • Orechovo - kakaové cesto natreté čokoládovo - mascarponovou plnkou. Jednoduchá torta, ktorá chutí báječne ...
pre recept na Bezlepkovú tortu s mascarpone - čokoládovou plnkou kliknite sem.
Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou
  • 79
    hodnotenie
  • Trvanie
    05:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Kakaové cesto :
6 ks vajcia
10 lyžíc polohrubá múka
12 lyžíc práškový cukor
2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
6 lyžíc voda
 
Orechové cesto :
6 ks vajcia
100 g mleté orechy
80 g polohrubá múka
150 g práškový cukor
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Čokoládová plnka :
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
100 g čokoláda 70% Liana
 
Plnka mascarpone :
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
250 g mascarpone
 
Ďalej potrebujeme:
drobné mrazené ovocie

 

 

 

 

Postup

Postup kakaové cesto:
1.     Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút.
 
2.     Múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao spolu zmiešame a preosejeme.
 
3.     Zmes vmiešame do žĺtkovej peny. Jemne pridáme aj tuhý sneh.
 
4.     Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie.
 
5.     Vylejeme cesto a pečieme na 170°C  50 minút.
 
6.     Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).
 
Postup orechové cesto:
1.     Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom.
 
2.     Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a orechmi.
 
3.     Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.
 
4.     Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie.
 
5.     Pečieme pri 170°C asi 45 minút.
 
6.     Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
 
Postup čokoládová plnka:
1.       Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.

2.       Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.

3.       Roztopíme čokoládu a zapracujeme ju do dobre vyšľahaného krému.

 
Postup plnka mascarpone:
1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
 
2.     Do masla vmixujeme vychladnutý puding.
 
3.     Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty.
 
Postup torta:
1.     Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.
 
2.     Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.
 
3.     Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.
 
4.     Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.
 
5.     Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.
 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

79
Počet hodnotení: 19
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.