- Domov
- Chutné recepty
- Tiramisu torta
Tiramisu torta
Bezchybná a voňavá inšpirácia na narodeninovú tortu.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Krém
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 2 KL Želatína číra Liana
- 1 a ½ KL instantná káva
- 250 g mascarpone
- 30 ml vaječný likér
- 40 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- podlhovasté piškóty
- 200 ml instantná káva alebo melta
- 50 ml mandľový alebo kávový likér
- Kakao tmavé Liana
- Na 10 minút necháme napučať Želatínu číru v 50 ml mlieka. Do zvyšného mlieka nasypeme Šľahačkové potešenie, instantnú kávu a mixérom prešľaháme. Ďalej zašľaháme cukor, vaječný likér a mascarpone. Napučanú Želatínu číru zohrejeme v mikrovlnnej rúre asi 15 sekúnd a zašľaháme do krému.
- Do uvarenej a vychladnutnej kávy vlejeme mandľový alebo kávový likér. Podlhovasté piškóty uložíme do formy, pokvapkáme s kávou zmiešanou s likérom a vylejeme polovicu krému. Navrstvíme ďalšie piškóty, polejeme kávou s likérom a rozotrieme krém. Nakoniec nahrubo posypeme Kakaom tmavým.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu Tiramisu torty pripravíme s Podlhovastými bezlepkovými piškótami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/podlhovaste-bezlepkove-piskoty
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Krém
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 2 KL Želatína číra Liana
- 1 a ½ KL instantná káva
- 250 g mascarpone
- 30 ml vaječný likér
- 40 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- podlhovasté piškóty
- 200 ml instantná káva alebo melta
- 50 ml mandľový alebo kávový likér
- Kakao tmavé Liana
Produkty k receptu