Šťavnaté punčové rezy s LianaVITom
Korpus
- 4 vajcia
 - 160 g cukor práškový
 - 100 ml voda
 - 100 ml olej
 - 220 g múka hladká
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Sirup
- 1 vrecko LianaVIT malina
 - 200 ml prevarená vychladnutá voda
 - rumová aróma
 
Poleva
- 1 vrecko Poleva punčová Liana
 - 200 g cukor práškový
 - 5 PL voda
 - 1 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
- džem
 
- Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme cukor, žĺtky, olej a vodu. Ručne metličkou vmiešame múku s kypriacim práškom.
 - Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 175°C 20 - 25 minút.
 - Z vychladnutej piškóty odstránime papier na pečenie. Rozdelíme na polovicu a jednu polovicu prekrojíme horizontálne na dve tenké časti.
 - V 200 ml prevarenej vychladnutej vody rozmiešame LianaVIT malina, dochutíme rumovou arómou. Jeden prekrojený korpus potrieme džemom, priložíme hrubý korpus, ktorý polejeme pripraveným vitamínovým sirupom a znova natrieme džemom. Položíme vrchný tenky korpus a na 20 minút zaťažíme.
 - Na polevu zmiešame práškový cukor, punčovú polevu, studenú vodu a olej. Pripravenú polevu vylejeme na koláč a rozotrieme horúcim nožom. Krájame horúcim nožom, kým ešte poleva nie je úplne stuhnutá.
 
Dobrý tip:
Zákusok sa lepšie krája, kým poleva ešte nie je úplne stuhnutá.
Korpus
- 4 vajcia
 - 160 g cukor práškový
 - 100 ml voda
 - 100 ml olej
 - 220 g múka hladká
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Sirup
- 1 vrecko LianaVIT malina
 - 200 ml prevarená vychladnutá voda
 - rumová aróma
 
Poleva
- 1 vrecko Poleva punčová Liana
 - 200 g cukor práškový
 - 5 PL voda
 - 1 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
- džem
 
Produkty k receptu