Škoricový trdelník bez lepku
play

Škoricový trdelník bez lepku

Omamná vôňa trhov sa vďaka škoricovému trdelníku bude šíriť po celom vašom dome.
Ingrediencie
  • 50 g droždie
  • 80 g cukor kryštálový
  • 250 ml vlažné mlieko
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 2 ks žĺtok
  • 50 g bravčová masť/maslo
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Z droždia, cukru a asi 100 ml mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
  2. Pomocou mixéra s hnetacími metličkami zmiešame bakery mix, žĺtky, pripravený kvások a zvyšné mlieko. Počas miešania pridáme zmäknutú bravčovú masť.
  3. Cesto prikryjeme a necháme 25-30 minút kysnúť.
  4. Na naolejovanej podložke cesto rozdelíme a vyšúľame.
  5. Cesto môžeme namotávať na vymastené formy na trdelníky, ak formy nemáme, prázdne plechovky od nápojov obalíme v alobale a vymastíme. 
  6. Predpripravené trdelníky potrieme bielkom a obalíme v škoricovom cukre.
  7. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme pri 180°C 15-18 minút.
  8. Horúce postriekame vodou. Odstránime formy/plechovky a necháme vychladnúť.

Dobrý tip:
Škoricový cukor môžeme vymeniť za vanilínový cukor, kakao, orechy alebo mak s cukrom.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
  • 50 g droždie
  • 80 g cukor kryštálový
  • 250 ml vlažné mlieko
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 2 ks žĺtok
  • 50 g bravčová masť/maslo
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné