Škoricový trdelník bez lepku
- 50 g droždie
- 80 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 ks žĺtok
- 50 g bravčová masť/maslo
Ďalej potrebujeme
- 2 ks bielok
- Škoricový cukor Liana
- Z droždia, cukru a asi 100 ml mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
- Pomocou mixéra s hnetacími metličkami zmiešame bakery mix, žĺtky, pripravený kvások a zvyšné mlieko. Počas miešania pridáme zmäknutú bravčovú masť.
- Cesto prikryjeme a necháme 25-30 minút kysnúť.
- Na naolejovanej podložke cesto rozdelíme a vyšúľame.
- Cesto môžeme namotávať na vymastené formy na trdelníky, ak formy nemáme, prázdne plechovky od nápojov obalíme v alobale a vymastíme.
- Predpripravené trdelníky potrieme bielkom a obalíme v škoricovom cukre.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme pri 180°C 15-18 minút.
- Horúce postriekame vodou. Odstránime formy/plechovky a necháme vychladnúť.
Dobrý tip:
Škoricový cukor môžeme vymeniť za vanilínový cukor, kakao, orechy alebo mak s cukrom.
- 50 g droždie
- 80 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 ks žĺtok
- 50 g bravčová masť/maslo
Ďalej potrebujeme
- 2 ks bielok
- Škoricový cukor Liana
Produkty k receptu