Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme

  • Jednoduchý a rýchly na prípravu, no chuťou a jemnosťou tromfne hociktorý bezlepkový chlieb.
Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

2 KL cukor kryštálový
20 g droždie
500 ml vlažná voda
500 g Bread mix Dark Liana
1 a ½ KL soľ
1 KL mletá rasca
2 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
zmes vody a oleja 1:1
rasca celá
voda

Postup

1. Z asi 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút nakysnúť.
 
2. Do misky s Bread mix dark pridáme soľ, mletú rascu, pripravený kvások a zvyšnú vodu. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami, pridáme olej a opäť dôkladne premiešame.
 
3.  Vložíme do vymastenej formy, uhladíme povrch, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30-40 minút kysnúť na teplom mieste, kým cesto zdvojnásobi svoj objem.
 
4. Potrieme zmesou vody a oleja, narežeme povrch a posypeme celou rascou.
 
5. Pečieme pri teplote 250°C 20 minút, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 20-30 minút.
 
6. Čerstvo upečený, ešte horúci, chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.