- Domov
- Chutné recepty
- Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme
Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme
Jednoduchý a rýchly na prípravu, no chuťou a jemnosťou tromfne hociktorý bezlepkový chlieb.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 2 KL cukor kryštálový
- 20 g droždie
- 550 ml vlažná voda
- 500 g Bread mix Dark Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 1 KL mletá rasca
- 2 PL olej
Ďalej potrebujeme
- zmes vody a oleja 11
- rasca celá
- voda
- Z asi 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút nakysnúť.
- Do misky s Bread mix dark pridáme soľ, mletú rascu, pripravený kvások a zvyšnú vodu. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami, pridáme olej a opäť dôkladne premiešame.
- Vložíme do vymastenej formy, uhladíme povrch, potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30-40 minút kysnúť na teplom mieste, kým cesto zdvojnásobi svoj objem.
- Potrieme zmesou vody a oleja, narežeme povrch a posypeme celou rascou.
- Pečieme pri teplote 250°C 20 minút, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 20-30 minút.
- Čerstvo upečený, ešte horúci, chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 2 KL cukor kryštálový
- 20 g droždie
- 550 ml vlažná voda
- 500 g Bread mix Dark Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 1 KL mletá rasca
- 2 PL olej
Ďalej potrebujeme
- zmes vody a oleja 11
- rasca celá
- voda
Produkty k receptu