Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme
play

Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme

Jednoduchý a rýchly na prípravu, no chuťou a jemnosťou tromfne hociktorý bezlepkový chlieb.
Ingrediencie
  • 2 KL cukor kryštálový
  • 20 g droždie
  • 550 ml vlažná voda
  • 500 g Bread mix Dark Liana
  • 1 a ½ KL soľ
  • 1 KL mletá rasca
  • 2 PL olej
Ďalej potrebujeme
  • zmes vody a oleja 11
  • rasca celá
  • voda
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Z asi 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút nakysnúť.
  2. Do misky s Bread mix dark pridáme soľ, mletú rascu, pripravený kvások a zvyšnú vodu. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami, pridáme olej a opäť dôkladne premiešame.
  3. Vložíme do vymastenej formy, uhladíme povrch, potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30-40 minút kysnúť na teplom mieste, kým cesto zdvojnásobi svoj objem.
  4. Potrieme zmesou vody a oleja, narežeme povrch a posypeme celou rascou.
  5. Pečieme pri teplote 250°C 20 minút, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 20-30 minút.
  6. Čerstvo upečený, ešte horúci, chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 2 KL cukor kryštálový
  • 20 g droždie
  • 550 ml vlažná voda
  • 500 g Bread mix Dark Liana
  • 1 a ½ KL soľ
  • 1 KL mletá rasca
  • 2 PL olej
Ďalej potrebujeme
  • zmes vody a oleja 11
  • rasca celá
  • voda
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné