Pavlova roláda s malinovou šľahačkou
- 150 g bielok
- štipka soli
- 150 g cukor kryštálový
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
- 1⁄2 KL Kyselina citrónová Liana
- 40 g cukor práškový
- 1 PL Zlatý krém Liana
Malinová šľahačka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 250 g tvaroh jemný/mascarpone
- 70 g cukor práškový (prispôsobiť podľa chuti)
- 50 g Stužovač Liana MALINA (alebo podľa chuti)
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- džem
- čerstvé ovocie
- Dekoračný práškový cukor Liana
- jedlé zlato
- kvety
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Postupne do tuhého snehu pridávame kryštálový a vanilínový cukor a kyselinu citrónovú. Do vyšľahaného pevného lesklého snehu ručne vmiešame Zlatý krem zmiešaný s práškovým cukrom.
- Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ozdobnou stierkou môžeme vytvoriť vzor vlniek a pečieme pri 150-160°C 20-25 minút.
- Upečený korpus stiahneme z papiera na pečenie, preložíme na nový papier na pečenie posypaný práškovým cukrom, stočíme a necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie, tvaroh, cukor a stužovač vyšľaháme dotuha.
- Korpus rozvinieme a potrieme vrstvou džemu a šľahačky. Navrstvíme ovocie podľa chuti a opatrne stočíme.
- Zdobíme podľa fantázie zvyšnou šľahačkou, ovocím, kvetmi....
Dobrý tip:
Príchuť rolády môžete jednoducho zmeniť použitím stužovača Liana s inou príchuťou.
- 150 g bielok
- štipka soli
- 150 g cukor kryštálový
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
- 1⁄2 KL Kyselina citrónová Liana
- 40 g cukor práškový
- 1 PL Zlatý krém Liana
Malinová šľahačka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 250 g tvaroh jemný/mascarpone
- 70 g cukor práškový (prispôsobiť podľa chuti)
- 50 g Stužovač Liana MALINA (alebo podľa chuti)
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- džem
- čerstvé ovocie
- Dekoračný práškový cukor Liana
- jedlé zlato
- kvety
Produkty k receptu