Pavlova roláda s malinovou šľahačkou

  • Mladšia sestra famóznej pavlovky vás očarí na prvé ochutnanie.
Pavlova roláda s malinovou šľahačkou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

150 g bielok
štipka soli
150 g cukor kryštálový
1 PL Vanilínový cukor Liana
1⁄2 KL Kyselina citrónová Liana
40 g cukor práškový
1 PL Zlatý krém Liana
 
Malinová šľahačka:
250 ml smotana na šľahanie
250 g tvaroh jemný/mascarpone
70 g cukor práškový (prispôsobiť podľa chuti)
50 g Stužovač Liana MALINA (alebo podľa chuti)
1 PL Vanilínový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme:
džem
čerstvé ovocie
Dekoračný práškový cukor Liana
jedlé zlato
kvety

Postup

1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Postupne do tuhého snehu pridávame kryštálový a vanilínový cukor a kyselinu citrónovú. Do vyšľahaného pevného lesklého snehu ručne vmiešame Zlatý krem zmiešaný s práškovým cukrom.
 
2. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ozdobnou stierkou môžeme vytvoriť vzor vlniek a pečieme pri 150-160°C 20-25 minút.
 
3. Upečený korpus stiahneme z papiera na pečenie, preložíme na nový papier na pečenie posypaný práškovým cukrom, stočíme a necháme vychladnúť.
 
4. Smotanu na šľahanie, tvaroh, cukor a stužovač vyšľaháme dotuha.
 
5. Korpus rozvinieme a potrieme vrstvou džemu a šľahačky. Navrstvíme ovocie podľa chuti a opatrne stočíme.
 
6. Zdobíme podľa fantázie zvyšnou šľahačkou, ovocím, kvetmi....
 
Dobrý tip:
Príchuť rolády môžete jednoducho zmeniť použitím stužovača Liana s inou príchuťou.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.