Páperový bezlepkový praclíkový chlieb
- 350 g Bread mix white Liana
- 230 ml teplá voda
- 65 g Sóda bikarbóna Liana
- 15 g čerstvé droždie
- 4 PL roztopené maslo
- 2 PL mlieko
- 1,5 PL cukor trstinový
- 1 PL cukor kryštálový (na kvások)
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- hrubozrnná soľ
- ryžová múka Liana na posypanie pracovnej dosky
- olej na vymastenie misy a potretie cesta
- roztopené maslo na potretie chleba po upečení
- Do teplej vody vmiešame 1 PL kryštálového cukru a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások cca 10 minút na teplom mieste.
- Do kuchynského robota postupne pridávame Bread mix white Liana, soľ, trstinový cukor, mlieko, roztopené maslo a nakysnutý kvások z droždia. Cesto vypracujeme hákom a na pomúčenej podložke vypracujeme bochník, ktorý prenesieme do väčšej misy vymazanej olejom. Prikryté necháme kysnúť cca 60 minút.
- Pred koncom kysnutia necháme zovrieť väčšie množstvo vody a po častiach pridáme Sódu bikarbónu. Sódu pridávame postupne, aby voda nevykypela. Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Z každej časti vypracujeme naolejovanými rukami menšie bochníky. Po jednom vkladáme do vriacej vody. Povaríme z každej strany cca 1,5 minúty. Bochníky necháme odtiecť z vody a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením posypeme hrubozrnnou soľou a narežeme.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 230°C 10 minút. Následne teplotu znížime na 190°C a dopečieme 15 minút. Ihneď po upečení potrieme roztopeným maslom.
- 350 g Bread mix white Liana
- 230 ml teplá voda
- 65 g Sóda bikarbóna Liana
- 15 g čerstvé droždie
- 4 PL roztopené maslo
- 2 PL mlieko
- 1,5 PL cukor trstinový
- 1 PL cukor kryštálový (na kvások)
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- hrubozrnná soľ
- ryžová múka Liana na posypanie pracovnej dosky
- olej na vymastenie misy a potretie cesta
- roztopené maslo na potretie chleba po upečení
Produkty k receptu