Ovocný cheesecake

  • Ak vám nestačí jedna príchuť cheesecaku pripravte si ovocný s malinovou plnkou a višňovou polevou.
pre recept na Nepečený ovocný cheesecake kliknite sem.
Ovocný cheesecake
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky
100 g maslo
2 PL mlieko

Malinová plnka:
50 g Stužovač šľahačky malina Liana 
20 g Želatína číra Liana
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
200 ml mlieko
500 g jemný tvaroh 
160 g cukor práškový
100 ml mlieko
50 g maliny

Zrkadlová poleva:
50 g Stužovač šľahačky višňa Liana
70 g Čokoláda biela Liana
40 ml voda
30 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
maliny, višne, šľahačka ...
 

 

 

 

Postup

1. Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke.
 
2. Šľahačkové potešenie a stužovač šľahačky malina vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme pridať kúsky malín. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme opäť do chladničky.
 
3. Stužovač šľahačky višňa rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády a ihneď vlejeme pripravený stužovač s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili prípadných hrudiek. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a farebným posypom.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.