Nepečený ovocný cheesecake
Ingrediencie
Sušienková hmota:
200 g pomleté maslové sušienky
100 g maslo
3 PL mlieko
Krém:
150 ml mlieko
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
250 g tvaroh jemný
250 g kyslá smotana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
3 - 4 PL cukor práškový
20 ml mlieko
12 g Želatína číra Liana
Ďalej potrebujeme:
ľubovoľné ovocie
Zlatý krém Liana
Postup
1. Pomleté alebo podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy a odložíme do chladničky.
2. Želatínu číru necháme napučať v 20 ml mlieka. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v 150 ml mlieka a primiešame zvyšné suroviny. Nakoniec napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov a ihneď zašľaháme elektrickým šľahačom do pripravenej smotanovej masy.
3. Na sušienkovú hmotu dáme ovocie a vylejeme pripravený krém. Necháme v chladničke cca 4 hodiny stuhnúť.
4. Nakoniec ozdobíme ovocím, džemom alebo polevou, ktorú pripravíme z 300 ml ovocnej šťavy a 1 PL Zlatého krému.