Mramorová hrnčeková bábovka
Ingrediencie
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček práškový cukor
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
1 hrnček mlieko
3/4 hrnčeka olej
3 vajíčka
1 lyžica Kakao tmavé Liana
Dodatky:
silikónová forma na bábovku
1 hrnček práškový cukor
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
1 hrnček mlieko
3/4 hrnčeka olej
3 vajíčka
1 lyžica Kakao tmavé Liana
Dodatky:
silikónová forma na bábovku
Postup
1. Všetky suroviny okrem kakaa a 2 lyžíc mlieka zmiešame v nádobe metličkou.
2. Zmes rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti primiešame kakao rozmiešané s mliekom.
3. Cesto striedavo lyžicou nalievame do silikónovej formy na bábovku, ktorú si nemusíme ničím vytierať, vrstvu bieleho a vrstvu tmavého cesta. Ak máme klasickú kovovú formu tú si vymažeme tukom a vysypeme múkou.
4. Pečieme pri teplote 160-170°C 40-45 minút podľa typu rúry.
2. Zmes rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti primiešame kakao rozmiešané s mliekom.
3. Cesto striedavo lyžicou nalievame do silikónovej formy na bábovku, ktorú si nemusíme ničím vytierať, vrstvu bieleho a vrstvu tmavého cesta. Ak máme klasickú kovovú formu tú si vymažeme tukom a vysypeme múkou.
4. Pečieme pri teplote 160-170°C 40-45 minút podľa typu rúry.