Lízatká Cake pops
Piškóta
- 1 hrnček polohrubá múka
 - 1/2 čajovej lyžičky Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 1/2 čajovej lyžičky soľ
 - 1/2 hrnčeka kryštálový cukor
 - 1/2 hrnčeka mlieko
 - 1/4 hrnčeka olej
 - 1 vajce
 
Poleva
- 150 g Poleva jogurtová s jahodovu príchuťou alebo Poleva biela alebo Poleva čokoládová
 - 50 g stužený tuk
 - 1 lyžica olej
 
Dodatky
- paličky na lolly pops
 - farebný perličkový posyp
 - oblátkové kvety
 - silikónová forma na cake pops
 
1. Všetky suroviny na piškótu zmiešame v nádobe a nalejeme do silikónovej formy na cake pops.
2. Uzavrieme a dáme do rúry piecť pri teplote 180°C na cca 15-20 minút.
3. Po upečení necháme vychladnúť.
4. Napichneme paličky na lízatká tzv. lolly pops a obalíme v jahodovej poleve. Jahodovú polevu pripravíme roztopením polevy, stuženého tuku a oleja. Povrch ozdobíme rôznymi perličkami, drobnými kvetmi a pod.
Piškóta
- 1 hrnček polohrubá múka
 - 1/2 čajovej lyžičky Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 1/2 čajovej lyžičky soľ
 - 1/2 hrnčeka kryštálový cukor
 - 1/2 hrnčeka mlieko
 - 1/4 hrnčeka olej
 - 1 vajce
 
Poleva
- 150 g Poleva jogurtová s jahodovu príchuťou alebo Poleva biela alebo Poleva čokoládová
 - 50 g stužený tuk
 - 1 lyžica olej
 
Dodatky
- paličky na lolly pops
 - farebný perličkový posyp
 - oblátkové kvety
 - silikónová forma na cake pops
 
Produkty k receptu