Likérové špice zo stužovačov šľahačky Liana
play

Bezlepkové likérové špice ako z cukrárne (zo stužovačov šľahačky Liana)

Trvanie: 60 minút (h:m) Porcie: 60 (ks)
extra rýchla príprava a vynikajúca chuť neodolateľných likérových špicov z našich produktov Liana

Bez lepku pre recept na Bezlepkové kakaovo - likérové špice

Ingrediencie
Piškóty
Čokoládový krém
Likérová plnka
Čokoládová poleva
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Najprv si upečieme piškóty.
  2. Povrch piškót ponoríme do čokoládovej polevy, aby nám nenasiakli z krému a plnky.
  3. Čokoládový krém dáme do cukrárskeho vrecka so špeciálnou likérovou špičkou a dávkujeme na piškóty.
  4. Dáme na cca 15 minút do chladničky.
  5. Zatiaľ si pripravíme likérovú plnku.
  6. Špice vyberieme z chladničky. Do otvorov, ktoré nám vznikli nadávkujeme likérovú plnku a uzavrieme čokoládovým krémom s ozdobnou špičkou.
  7. Dáme na 15 minút do chladničky stuhnúť.
  8. Po stuhnutí každý špic ponoríme do pohára s čokoládovou polevou a necháme zatuhnúť.
  9. A to je všetko. Môžeme podávať.
Piškóty:
  1. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných žĺtkov primiešavame Universal mix a Zlatý krém Liana. Nakoniec zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie, kruhy podľa požadovanej veľkosti likérových špicov.
  3. Pečieme v rúre pri 180°C 10 - 12 minút.
  4. Upečené piškóty necháme vychladnúť.
Čokoládový krém:
  1. Rastlinnú šľahačku krátko prešľaháme do polotuha.
  2. V ďalšej nádobe zmiešame 100 ml vody s 100 g Stabilizátorom šľahačky Liana čokoláda.
  3. Ihneď všľaháme do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky.
Likérová plnka:
  1. Stužovač vaječný likér vsypeme do mlieka, prešľaháme, pridáme 2 KL Šľahačkové potešenie Liana a veľmi krátko prešľaháme.
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu a stužený tuk zahrejeme v mikrovlnnej rúre asi 1 minútu alebo vo vodnom kúpeli do roztopenia.

Dobrý tip:
Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme len zmes Universal mix za hladkú múku alebo použijeme piškóty z obchodu.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Piškóty
Čokoládový krém
Likérová plnka
Čokoládová poleva
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné