Bezlepkové likérové špice ako z cukrárne (zo stužovačov šľahačky Liana)

  • extra rýchla príprava a vynikajúca chuť neodolateľných likérových špicov z našich produktov Liana
pre recept na Bezlepkové kakaovo - likérové špice kliknite sem.
Likérové špice zo stužovačov šľahačky Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    60 minút
    (h:m)
  • Porcie
    60
    (ks)

Ingrediencie

Piškóty:
110 g zmes Universal mix Liana 
1 ks Zlatý krém Liana
3 ks vajcia
100 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
 
Čokoládový krém:
600 ml rastlinná šľahačka
100 g Stabilizátor stužovač šľahačky Liana čokoláda
 
Likérová plnka:
200 ml trvanlivé mlieko
5 PL Stabilizátor stužovač šľahačky vaječný likér Liana
2 KL Šľahačkové potešenie Liana
 
Čokoládová poleva:
300 g čokoláda Liana 45%
75 g stužený rastlinný tuk

Postup

 

1. Najprv si upečieme piškóty.
2. Povrch piškót ponoríme do čokoládovej polevy, aby nám nenasiakli z krému a plnky.
3. Čokoládový krém dáme do cukrárskeho vrecka so špeciálnou likérovou špičkou a dávkujeme na piškóty.
4. Dáme na cca 15 minút do chladničky.
5. Zatiaľ si pripravíme likérovú plnku.
6. Špice vyberieme z chladničky. Do otvorov, ktoré nám vznikli nadávkujeme likérovú plnku a uzavrieme čokoládovým krémom s ozdobnou špičkou.
7. Dáme na 15 minút do chladničky stuhnúť.
8. Po stuhnutí každý špic ponoríme do pohára s čokoládovou polevou a necháme zatuhnúť.
9. A to je všetko. Môžeme podávať.
 
Piškóty:
1. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných žĺtkov primiešavame Universal mix a Zlatý krém Liana. Nakoniec zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov. 
 
2. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie, kruhy podľa požadovanej veľkosti likérových špicov. 
 
3. Pečieme v rúre pri 180°C 10 - 12 minút.  
 
4. Upečené piškóty necháme vychladnúť.
 
Čokoládový krém:
1. Rastlinnú šľahačku krátko prešľaháme do polotuha.
2. V ďalšej nádobe zmiešame 100 ml vody s 100 g Stabilizátorom šľahačky Liana čokoláda.
3. Ihneď všľaháme do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky.
 
Likérová plnka:
1. Stužovač vaječný likér vsypeme do mlieka, prešľaháme, pridáme 2 KL Šľahačkové potešenie Liana a veľmi krátko prešľaháme.
 
Čokoládová poleva:
1. Čokoládu a stužený tuk zahrejeme v mikrovlnnej rúre asi 1 minútu alebo vo vodnom kúpeli do roztopenia.
 
Dobrý tip:
Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme len zmes Universal mix za hladkú múku alebo použijeme piškóty z obchodu.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.