Košické punčové rezy
Ingrediencie
Hnedé cesto:
50 g práškový cukor
200 g hladká múka
1 vajce
1 lyžica kakaa
50 g maslo
1 Salajka- jelenia soľ Liana
100 ml mlieko
Biele cesto:
5 ks vajcia
5 lyžíc práškového cukru
5 lyžíc polohrubá múka
1 ks kypriaci prášok do pečiva Liana
Krém:
300 ml mlieko
50 g hladká múka
3ks Vanilínový cukor Liana
300 g maslo
200g práškový cukor
Punč:
250 ml mlieko alebo voda
0,5 dcl rum
čokoládová poleva
Postup
Najprv pripravíme z uvedených surovín hnedé cesto. Salajku rozpustíme v 1 dcl mlieka a pridáme nakoniec. Rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme na opačnej strane plechu krátko pri teplote 180-200°C.
Následne pripravíme biele piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme na papieri na pečenie.
Uvaríme krém z mlieka, hladkej múky a cukru. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
Hnedý plát natrieme krémom. Na krém položíme piškótu, ktorú polejeme punčom. Na piškótu natrieme zvyšok krému. Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládovou polevou.