- Domov
- Chutné recepty
- Košické punčové rezy
Košické punčové rezy
..punčový rez po východniarsky...
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Hnedé cesto
- 50 g práškový cukor
- 200 g hladká múka
- 1 vajce
- 1 lyžica kakaa
- 50 g maslo
- 1 ks Salajka jelenia soľ Liana
- 100 ml mlieko
Biele cesto
- 5 ks vajcia
- 5 lyžíc práškového cukru
- 5 lyžíc polohrubá múka
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
Krém
- 300 ml mlieko
- 50 g hladká múka
- 3ks Vanilínový cukor Liana
- 300 g maslo
- 200g práškový cukor
Punč
- 250 ml mlieko alebo voda
- 0,5 dcl rum
- čokoládová poleva
Najprv pripravíme z uvedených surovín hnedé cesto. Salajku rozpustíme v 1 dcl mlieka a pridáme nakoniec. Rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme na opačnej strane plechu krátko pri teplote 180-200°C.
Následne pripravíme biele piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme na papieri na pečenie.
Uvaríme krém z mlieka, hladkej múky a cukru. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
Hnedý plát natrieme krémom. Na krém položíme piškótu, ktorú polejeme punčom. Na piškótu natrieme zvyšok krému. Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládovou polevou.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Hnedé cesto
- 50 g práškový cukor
- 200 g hladká múka
- 1 vajce
- 1 lyžica kakaa
- 50 g maslo
- 1 ks Salajka jelenia soľ Liana
- 100 ml mlieko
Biele cesto
- 5 ks vajcia
- 5 lyžíc práškového cukru
- 5 lyžíc polohrubá múka
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
Krém
- 300 ml mlieko
- 50 g hladká múka
- 3ks Vanilínový cukor Liana
- 300 g maslo
- 200g práškový cukor
Punč
- 250 ml mlieko alebo voda
- 0,5 dcl rum
- čokoládová poleva
Produkty k receptu