Kinder pingui so Stužovačom Liana SMOTANA
Piškóta
- 6 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL teplej vody
- 6 PL hladkej múky
- 2 PL tmavého Kakaa Liana
- 1 balenie Kypriaceho prášku do pečiva Liana
Smotanový krém Hotový do 3 minút !
- 5 dl šľahačky rastlinnej alebo živočíšnej
- 100 g Stužovač Liana SMOTANA
- 1-1,5 dcl vody
Čokoládový krém
- 150 g čokolády na varenie Liana 44%
- 100 g masla (margarínu)
- 1 PL vody
- 2 PL oleja
Poleva
- 300 g poleva príchuť čokoládová
- 2 PL oleja
- 1 PL vody
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva Liana. Pomaly primiešame tmavé kakao Liana. Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 180-200°.
Vyšľaháme šľahačku do polotuha. V druhej mise si vymiešame Stužovač Liana SMOTANA s vodou a primiešame do polovyšľahanej smotany. Podľa chuti možeme pridať lyžičku rumu. Nanesieme na upečený plát cesta.
Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Keď trošku vychladne, nanesieme na smotanový krém a vložíme do chladničky.
Keď je čokoládový krém mierne stuhnutý nanesieme na čokoládový krém druhú polovicu smotanového krému a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Použité skratky:
*PL - polievková lyžica
Piškóta
- 6 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL teplej vody
- 6 PL hladkej múky
- 2 PL tmavého Kakaa Liana
- 1 balenie Kypriaceho prášku do pečiva Liana
Smotanový krém Hotový do 3 minút !
- 5 dl šľahačky rastlinnej alebo živočíšnej
- 100 g Stužovač Liana SMOTANA
- 1-1,5 dcl vody
Čokoládový krém
- 150 g čokolády na varenie Liana 44%
- 100 g masla (margarínu)
- 1 PL vody
- 2 PL oleja
Poleva
- 300 g poleva príchuť čokoládová
- 2 PL oleja
- 1 PL vody
Produkty k receptu