
Jahodový cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka jahodová
- 150 ml mlieko
- 1 ks Šľahačkové potešenie Liana
- 500 g jemný tvaroh
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 12 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
- 50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
- 50 g rozmixované jahody
Poleva
- 50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
- 40 ml voda
- 70 g Čokoláda biela Liana
- 30 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- jahody, jahodové hoblinky
1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
2. Jahodová plnka: Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky jahoda vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme nakrájať kúsky jahôd. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme do chladničky.
3. Stabilizátor jahoda rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stužovač. Rozmiešame a precedíme cez sitko. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. jahodami a jahodovými hoblinkami.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka jahodová
- 150 ml mlieko
- 1 ks Šľahačkové potešenie Liana
- 500 g jemný tvaroh
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 12 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
- 50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
- 50 g rozmixované jahody
Poleva
- 50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
- 40 ml voda
- 70 g Čokoláda biela Liana
- 30 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- jahody, jahodové hoblinky
Produkty k receptu