- Domov
- Chutné recepty
- Jahodovo-smotanový cheesecake

Jahodovo-smotanový cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka jahodová
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g jemný tvaroh alebo kyslá smotana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 15 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
- 50 g rozmixované jahody
Plnka smotanová
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g kyslá smotana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 15 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
Poleva
- 70 g jahody čerstvé, zavárané alebo mrazené
- 200 ml voda
- 7 g Želatína potravinárska Liana
- 2 PL cukor
Na ozdobu
- jahody, šľahačka
SUŠIENKOVÁ HMOTA:
Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
JAHODOVÁ PLNKA:
Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, Vanilínový cukor, práškový cukor a nakoniec zašľaháme napučanú roztopenú Želatínu v mlieku. Dookola tortovej formy poukladáme rozkrojené jahody a zalejeme plnkou. Dáme do chladničky.
SMOTANOVÁ PLNKA:
Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme smotanu, Vanilínový cukor, práškový cukor a nakoniec zašľaháme napučanú roztopenú Želatínu v mlieku. Vylejeme na jahodovú plnku. Dáme opäť do chladničky.
POLEVA:
Polevu si pripravíme z rozmixovaných mrazených alebo čerstvých jahôd, do ktorých prilejeme 150 ml vody a pridáme cukor. Želatínu dáme napučať na asi 5 minút do 50 ml vody. Následne ju zahrejeme do rozpustenia a primiešame k jahodovej šťave. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou, jahodami a čerstvou mätou.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka jahodová
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g jemný tvaroh alebo kyslá smotana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 15 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
- 50 g rozmixované jahody
Plnka smotanová
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g kyslá smotana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 15 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
Poleva
- 70 g jahody čerstvé, zavárané alebo mrazené
- 200 ml voda
- 7 g Želatína potravinárska Liana
- 2 PL cukor
Na ozdobu
- jahody, šľahačka
Produkty k receptu