Jahodové mascarpone rezy bez lepku

Jahodové mascarpone rezy bez lepku

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 24 (ks)
Recept od zákazníčky. Instagram: Bezlepkové mlsanie od Scarlett
Ingrediencie

Piškóta

  • trochu octu
  • 10 ks vajce
  • 10 PL Cake mix Liana
  • 10 PL kryštálový cukor
  • 1/2 dcl olej

Jahodový rozvar

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml živočíšna šľahačka
  • 2 PL práškový cukor
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Oddelíme žĺtka od bielkov. Misku, kde budeme šľahať bielka, vytrieme octom. Len čo začnú bielka peniť, pridávame cukor. Do hustej peny postupne zašľaháme žĺtky a olej. Do hotovej zmesi preosejeme Cake mix a zľahka premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 170°C asi 15.20 minút. Či je piškóta hotová, skúšame špáradlom. 
  2. Pripravíme jahodový rozvar: Jahody s cukrom a kyselinou citrónovou varíme, až kým nie sú jahody mäkké. Potom jahody rozmixujeme a vrátime na sporák. Pudingový prášok rozmiešame vo vode a pridáme k jahodám. Ak sa nám zmes zdá riedka, môžeme ešte pridať puding. V tejto fáze si môžete rozvar ešte dochutiť, ak sa nám zdá málo sladký.
  3. Pripravíme krém: Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme na hustý krém.
    
  4. Na vychladnutú piškótu dáme vychladnutý rozvar a následne krém. Ozdobíme sušenými a čerstvými jahodami.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Piškóta

  • trochu octu
  • 10 ks vajce
  • 10 PL Cake mix Liana
  • 10 PL kryštálový cukor
  • 1/2 dcl olej

Jahodový rozvar

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml živočíšna šľahačka
  • 2 PL práškový cukor
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné