Jahodové mascarpone rezy bez lepku
Piškóta
- trochu octu
- 10 ks vajce
- 10 PL Cake mix Liana
- 10 PL kryštálový cukor
- 1/2 dcl olej
Jahodový rozvar
- 200 g mrazené jahody
- 2 dcl voda
- 4 PL kryštálový cukor
- štipka Kyselina citrónová Liana
- 2 PL pudingový prášok jahoda
Krém
- 500 g mascarpone
- 500 ml živočíšna šľahačka
- 2 PL práškový cukor
-
Oddelíme žĺtka od bielkov. Misku, kde budeme šľahať bielka, vytrieme octom. Len čo začnú bielka peniť, pridávame cukor. Do hustej peny postupne zašľaháme žĺtky a olej. Do hotovej zmesi preosejeme Cake mix a zľahka premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 170°C asi 15.20 minút. Či je piškóta hotová, skúšame špáradlom.
- Pripravíme jahodový rozvar: Jahody s cukrom a kyselinou citrónovou varíme, až kým nie sú jahody mäkké. Potom jahody rozmixujeme a vrátime na sporák. Pudingový prášok rozmiešame vo vode a pridáme k jahodám. Ak sa nám zmes zdá riedka, môžeme ešte pridať puding. V tejto fáze si môžete rozvar ešte dochutiť, ak sa nám zdá málo sladký.
-
Pripravíme krém: Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme na hustý krém.
-
Na vychladnutú piškótu dáme vychladnutý rozvar a následne krém. Ozdobíme sušenými a čerstvými jahodami.
Piškóta
- trochu octu
- 10 ks vajce
- 10 PL Cake mix Liana
- 10 PL kryštálový cukor
- 1/2 dcl olej
Jahodový rozvar
- 200 g mrazené jahody
- 2 dcl voda
- 4 PL kryštálový cukor
- štipka Kyselina citrónová Liana
- 2 PL pudingový prášok jahoda
Krém
- 500 g mascarpone
- 500 ml živočíšna šľahačka
- 2 PL práškový cukor
Produkty k receptu