Domáca huspenina plná kvalitného kolagénu

7:00 (h:m)
13:00 (h:m)
vynikajúca domáca huspenina plná kvalitného kolagénu z našej želatíny
Ingrediencie
  • 1-2 ks menšie bravčové koleno
  • 1-2 ks bravčová koža
  • 2 ks cibuľa
  • 5-7 strúčikov cesnak
  • 2 ks bobkový list
  • 10 guličiek čierne korenie celé
  • 5 guličiek nové korenie celé
  • 1-2 KL mletá sladká červená paprika
  • soľ, vegeta
  • 4 ks Želatína potravinárska číra Liana

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup
  1. Koleno a kože dôkladne umyjeme a zalejeme vodou, aby ostali ponorené vo vode, prípadne tak 2 cm nad.
  2. Vložíme aj cibuľu, cesnak, korenia, bobkové listy a dáme variť. Nesolíme. Varíme na miernom ohni asi 6 hodín.
  3. Pred koncom dosolíme, ochutíme sladkou červenou mletou paprikou a prípadne ešte dokoreníme čiernym mletým korením.
  4. Želatínu dáme napučať na 10 minút do 200 ml studenej vody. Napučanú želatínu primiešame k horúcej huspenine a ihneď odstavíme.
  5. Tekutinu precedíme cez sitko, mäsko rozdelíme do misiek a zalejeme precedenou tekutou huspeninou. Dáme schladiť najlepšie cez noc. Podávame s octom, cibuľou a domácim chlebíkom.
Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Majo81 05.01.2023
Bez paprckov huspeninu neurobite, potrebujete kolagen, co je v.paprckach, chvostoch a kozi Z kolena huspenina nebude, koleno sa dava len preto, aby tam bolo aj nejake maso, ale chyba v zaklad. Preto tam davate zelatinu, ktora do hispeniny nepatri, tym len kompenzujete zaklad, ktory tam chyba. Miesto mletej papriky a noveho korenia bu som radsej uvazoval na nejakom kusku udenom, napr. z udeneho kolena. Inak to bude len srnci cjbat, ktory rovno mozete ozdobit kapiou a pridat zemiakovy salat ako prilohu.
Ingrediencie
  • 1-2 ks menšie bravčové koleno
  • 1-2 ks bravčová koža
  • 2 ks cibuľa
  • 5-7 strúčikov cesnak
  • 2 ks bobkový list
  • 10 guličiek čierne korenie celé
  • 5 guličiek nové korenie celé
  • 1-2 KL mletá sladká červená paprika
  • soľ, vegeta
  • 4 ks Želatína potravinárska číra Liana

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.