Čokoládové mini pavlovky

  • Milované pavlovky vo vylepšenej verzii.
Pre recept na Pavlovej mini tortičky kliknite sem.
Čokoládové mini pavlovky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    15-17
    (ks)

Ingrediencie

6 ks bielky
300 g cukor kryštálový
2 KL Zemiakový škrob Liana
2 KL vínny ocot
¼ KL soľ
30 g Kakao tmavé Liana
70 g Čokoláda Liana 70%
350 ml rastlinná šľahačka
30 g Stužovač Liana citrón 
1 PL Poleva citrónová Liana
100 ml vlažná voda
3-4 PL cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme:
Čokoláda Liana 70% na ozdobenie
Kakao tmavé Liana na posypanie

Postup

1. Bielky vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor, šľaháme do tuhého snehu (približne 8 minút). Do vyšľahaného snehu ručne primiešame ocot, škrob a soľ. Pridáme preosiate kakao a nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu.
 
2. Na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme hmotu do tvaru kolieska. Rúru predhrejeme na 180°C, po vložení plechu stiahneme teplotu na 150°C a pečieme 60 minút. Rúru vypneme a plech v nej necháme minimálne 2 hodiny, prípadne cez noc.
 
3. Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Vo vode rozmiešame stužovač spolu s citrónovou polevou a vylejeme do šľahačky. Vyšľaháme do tuha. Podľa potreby môžeme šľahačku dosladiť. Pripravenú šľahačku nanesieme na korpusy, dozdobíme čokoládou a posypeme kakaom.
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.