Čokoládová pena s mirror polevou
Ingrediencie
Suroviny na penu:
10 g Želatína číra Liana
20 ml voda
150 g čokoláda biela alebo tmavá
120 g smotana na šľahanie
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
Zrkadlová poleva:
100 g Stužovač Liana jahoda alebo iná príchuť
60 ml voda
70 g Čokoláda Liana biela
30 ml smotana na šľahanie
10 g Želatína číra Liana
20 ml voda
150 g čokoláda biela alebo tmavá
120 g smotana na šľahanie
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
Zrkadlová poleva:
100 g Stužovač Liana jahoda alebo iná príchuť
60 ml voda
70 g Čokoláda Liana biela
30 ml smotana na šľahanie
Postup
1. Želatínu dáme napučať do 20 ml vody.
2. V druhej nádobe čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády.
3. Do horúcej čokolády vmiešame napučanú želatínu.
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v 150 ml mlieka.
5. Do tuhej šľahačky vlejeme čokoládu so želatínou a dôkladne premiešame.
6. Nalejeme do silikónovej formy do 2/3 výšky. Do stredu môžeme dať malú lyžičku džemu, celú jahodu, ovocie v želé a pod.
7. Vrch ukončíme veľkou okrúhlou piškótou.
8. Dáme do mrazničky dobre zamraziť, t.j. na asi 4-5 hodín.
9. Stužovač rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stužovač. Rozmiešame a precedíme cez sitko.
10. Dobre zmrazenú penu vyberieme z formy, dáme na mriežku a polejeme pripravenou prechladnutou mirror polevou. Spodné okraje ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Dobrý tip:
2. V druhej nádobe čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády.
3. Do horúcej čokolády vmiešame napučanú želatínu.
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v 150 ml mlieka.
5. Do tuhej šľahačky vlejeme čokoládu so želatínou a dôkladne premiešame.
6. Nalejeme do silikónovej formy do 2/3 výšky. Do stredu môžeme dať malú lyžičku džemu, celú jahodu, ovocie v želé a pod.
7. Vrch ukončíme veľkou okrúhlou piškótou.
8. Dáme do mrazničky dobre zamraziť, t.j. na asi 4-5 hodín.
9. Stužovač rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stužovač. Rozmiešame a precedíme cez sitko.
10. Dobre zmrazenú penu vyberieme z formy, dáme na mriežku a polejeme pripravenou prechladnutou mirror polevou. Spodné okraje ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Dobrý tip:
Ak nám mirror poleva pred polievaním príliš stuhne, roztopíme ju opätovným zahriatím.