Citronáč

Citronáč

Trvanie: 01:30 (h:m) Porcie: 50 (ks)
Príjemný osviežujúci koláč v každom ročnom období.
Ingrediencie
Cesto
  • 600 g hladká múka
  • 200 g práškový cukor
  • 100 g maslo
  • 20 g droždie
  • 200 ml vlažné mlieko
Krém
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Najprv vo vlažnom mlieku s cukrom necháme nakysnúť droždie asi 10 minút.

2. Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou. Prikryjeme a necháme 20 minút mierne nakysnúť.

3. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu upečieme pri teplote 180°C asi 8 minút.

4. Časť mlieka 800 ml privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne za stáleho šľahania vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding.

5. Krém naplníme postupne medzi jednotlivé pláty. Necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch posypeme práškovým cukrom.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 600 g hladká múka
  • 200 g práškový cukor
  • 100 g maslo
  • 20 g droždie
  • 200 ml vlažné mlieko
Krém
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné