Citronáč

  • Príjemný osviežujúci koláč v každom ročnom období.
Pre recept na Bezlepkové citrónové mesiačiky kliknite sem.
Citronáč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
600 g hladká múka
200 g práškový cukor
100 g maslo
20 g droždie
200 ml vlažné mlieko
 
Krém:
1 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 ks Poleva citrónová Liana
100 g kryštálový cukor
250 g maslo
100 g práškový cukor

 

 

 

Postup

1. Najprv vo vlažnom mlieku s cukrom necháme nakysnúť droždie asi 10 minút.

2. Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou. Prikryjeme a necháme 20 minút mierne nakysnúť.

3. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu upečieme pri teplote 180°C asi 8 minút.

4. Časť mlieka 800 ml privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne za stáleho šľahania vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding.

5. Krém naplníme postupne medzi jednotlivé pláty. Necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch posypeme práškovým cukrom.
 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.