Citronáč
Ingrediencie
Cesto:
600 g hladká múka
200 g práškový cukor
100 g maslo
20 g droždie
200 ml vlažné mlieko
600 g hladká múka
200 g práškový cukor
100 g maslo
20 g droždie
200 ml vlažné mlieko
Krém:
1 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 ks Poleva citrónová Liana
100 g kryštálový cukor
250 g maslo
100 g práškový cukor
1 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 ks Poleva citrónová Liana
100 g kryštálový cukor
250 g maslo
100 g práškový cukor
Postup
1. Najprv vo vlažnom mlieku s cukrom necháme nakysnúť droždie asi 10 minút.
2. Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou. Prikryjeme a necháme 20 minút mierne nakysnúť.
3. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu upečieme pri teplote 180°C asi 8 minút.
4. Časť mlieka 800 ml privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne za stáleho šľahania vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding.
5. Krém naplníme postupne medzi jednotlivé pláty. Necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch posypeme práškovým cukrom.