Bezlepkový zemiakový chlieb

  • Nadýchaný bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou na nerozoznanie od toho klasického, lepkového.
Bezlepkový zemiakový chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

20 g droždie
420 ml voda
2 KL cukor kryštálový
2 ks uvarený zemiak
500 g Bread mix white Liana
1 + 1⁄4 KL soľ
1 KL mletá rasca
4 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
Zemiakový škrob Liana
ryžová múka na podsypanie
zmes vody a oleja 1:1
celá rasca

Postup

1. Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
 
2. Uvarené zemiaky pretlačíme, nastrúhame alebo rozmixujeme.
 
3. V mise zmiešame Bread mix white, soľ, zemiaky, pripravený kvások, zvyšnú vodu a mletú rascu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
 
4. Na ryžovou múkou vysypanej podložke cesto poprekladáme do tvaru bochníka. Bochník preložíme do ošatky vysypanej zemiakovým škrobom. Vložíme do mikroténového vrecka a necháme 40 minút kysnúť.
 
5. Bochník vyklopíme z ošatky na papier na pečenie a narežeme. Potrieme zmesou vody a oleja a posypeme celou rascou. 
 
6. Pečieme 20 minút pri 250°C so záparou, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 20-25 minút bez zápary.
 
7. Upečený chlieb postriekame vodou a necháme vychladnúť.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.