Bezlepkový trdelník

  • Sladké pečivo, ktoré si nás opantá nielen svojou chuťou, ale aj vôňou
pre recept na Trdelník škoricový, orechový, kakaový s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkový trdelník
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
470 g Bakery mix Liana
60 g roztopené maslo
50 ml slnečnicový olej
1 celé vajce
2 žĺtky
75 g cukor kryštálový
12 g čerstvé droždie
½ KL citrónová poleva
0,25 dl rum
250 ml mlieko
 

Ďalej potrebujeme :
olej na potretie
1 bielok na potretie
orechy na posyp
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Škoricový cukor Liana
 



 

 

 

 

Postup

1.     Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, 1PL cukru odobratého zo 75 g a droždie.
 
2.     Do misky dáme Bakery mix, kryštálový cukor, roztopené maslo, olej, vajce, žĺtky, rum, citrónovú polevu a nakoniec kvások a vypracujeme hustejšie cesto. Necháme kysnúť prikryté 30 minút.
 
3.     Potom cesto rozdelíme na toľko častí, koľko máme pomôcok na pečenie, môžeme aj vyvaľkať a pokrájať na pásiky. Naolejujeme poháre a formy.
 
4.   Z cesta vytvarujeme plochý úzky pás, obtočíme na pomôcky a pritlačíme. Natrieme bielkom a obalíme v posýpke orechovej, kokosovej, zo škoricového cukru alebo kakaa.  Pečieme na 180°C teplovzdušne 25-30 minút.
 
5.     Ihneď horúce stiahneme z pomôcok. Môžeme ešte raz posypať posýpkou alebo len práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým cukrom.


Dobrý tip :
 Pomôcky na pečenie trdelníka:

- forma na srnčí chrbát z jej vonkajšej strany

- drevený valček obalený alobalom

- zaváracie poháre

- originál forma na trdelník


 

 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.