Bezlepkový trdelník
Cesto
- 470 g Bakery mix Liana
 - 60 g roztopené maslo
 - 50 ml slnečnicový olej
 - 1 celé vajce
 - 2 žĺtky
 - 75 g cukor kryštálový
 - 12 g čerstvé droždie
 - ½ KL citrónová poleva
 - 0,25 dl rum
 - 250 ml mlieko
 
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie
 - 1 bielok na potretie
 - orechy na posyp
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 1 ks Škoricový cukor Liana
 

1. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, 1PL cukru odobratého zo 75 g a droždie.
2. Do misky dáme Bakery mix, kryštálový cukor, roztopené maslo, olej, vajce, žĺtky, rum, citrónovú polevu a nakoniec kvások a vypracujeme hustejšie cesto. Necháme kysnúť prikryté 30 minút.
3. Potom cesto rozdelíme na toľko častí, koľko máme pomôcok na pečenie, môžeme aj vyvaľkať a pokrájať na pásiky. Naolejujeme poháre a formy.
4. Z cesta vytvarujeme plochý úzky pás, obtočíme na pomôcky a pritlačíme. Natrieme bielkom a obalíme v posýpke orechovej, kokosovej, zo škoricového cukru alebo kakaa. Pečieme na 180°C teplovzdušne 25-30 minút.
5. Ihneď horúce stiahneme z pomôcok. Môžeme ešte raz posypať posýpkou alebo len práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým cukrom.
 Dobrý tip :
 Pomôcky na pečenie trdelníka:
- forma na srnčí chrbát z jej vonkajšej strany
- drevený valček obalený alobalom
- zaváracie poháre
- originál forma na trdelník
Cesto
- 470 g Bakery mix Liana
 - 60 g roztopené maslo
 - 50 ml slnečnicový olej
 - 1 celé vajce
 - 2 žĺtky
 - 75 g cukor kryštálový
 - 12 g čerstvé droždie
 - ½ KL citrónová poleva
 - 0,25 dl rum
 - 250 ml mlieko
 
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie
 - 1 bielok na potretie
 - orechy na posyp
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 1 ks Škoricový cukor Liana
 

Produkty k receptu