Bezlepkový šťavnatý tvarohový mrežovník
Cesto
- 4 ks vajce
- štipka soli
- 3/4 hrnčeka cukor kryštálový
- 1/2 hrnčeka olej
- 1/2 hrnčeka vlažná voda
- 2 hrnčeky Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 500 g tvaroh jemný
- 1 ks vajce
- 3-4 PL cukor kryštálový
- 3/4 PL Poleva citrónová Liana
- 1/2 vrecka Zlatý krém Liana
- podľa potreby mlieko na rozriedenie
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny, postupne pridávame olej, vodu a Cake mix Liana. Polovičku hrnčeka múčnej zmesi zmiešame s kakaom a pridáme do cesta. Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Tvaroh, vajce, cukor, polevu citrónovú a Zlatý krém vyšľaháme. Podľa potreby zmes zriedime trochou mlieka a pomocou cukrárskeho vrecka vytvaráme na ceste mriežku z tvarohovej plnky.
- Pečieme pri 170°C cca 24 minút.
Cesto
- 4 ks vajce
- štipka soli
- 3/4 hrnčeka cukor kryštálový
- 1/2 hrnčeka olej
- 1/2 hrnčeka vlažná voda
- 2 hrnčeky Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 500 g tvaroh jemný
- 1 ks vajce
- 3-4 PL cukor kryštálový
- 3/4 PL Poleva citrónová Liana
- 1/2 vrecka Zlatý krém Liana
- podľa potreby mlieko na rozriedenie
Produkty k receptu