Bezlepkový sladký chlieb s makom a čerešňami
- 2 poháre Cake mix Liana (objem pohára 150 - 180 ml)
- 2 poháre vykôstkované čerešne
- 2 PL maslo roztopené
- 3 PL cukor
- 3 ks celé vajcia
- ¼ pohára mletý mak
- 1 pohár mlieko
- 1 ks žĺtok
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- práškový cukor
- formu s rozmerom 21 x 10 cm
- V menšom hrnci uvaríme mlieko s makom cca 5 minút. Necháme vychladnúť.
- V kuchynskom robote zmiešame celé vajcia s 1 žĺtkom, pridáme štipku soli, Vanilínový cukor, cukor, roztopené maslo a vyšľaháme do hladka. Do zmesi vylejeme makovú hmotu a vmiešame Cake mix Liana. Vymiešame kompaktné cesto, do ktorého na záver ručne primiešame čerešne.
- Cesto vylejeme do silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
My sme použili menšiu formu na chlieb. Ak máte doma väčšiu formu tak pohár, ktorý poslúži ako odmerka vymeňte za 250 ml a pridajte o vajíčko navyše.
Dobrý tip 2:
Ak máte inú formu ako silikónovú, treba ju vymastiť maslom, olejom alebo kokosovým tukom.
- 2 poháre Cake mix Liana (objem pohára 150 - 180 ml)
- 2 poháre vykôstkované čerešne
- 2 PL maslo roztopené
- 3 PL cukor
- 3 ks celé vajcia
- ¼ pohára mletý mak
- 1 pohár mlieko
- 1 ks žĺtok
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- práškový cukor
- formu s rozmerom 21 x 10 cm
Produkty k receptu