Bezlepkový rýchly svetlý chlieb pečený vo forme
- 500 g Bread mix white Liana
- 2 lyžičky cukor
- 500-550 ml vlažná voda
- 20 g čerstvé droždie
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olej
1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť. Do misky dáme Bread mix white, soľ, pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej.
2. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou a potrieme olejom
3. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť cca 45-60 minút.
4. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja. Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút.
5. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.
- 500 g Bread mix white Liana
- 2 lyžičky cukor
- 500-550 ml vlažná voda
- 20 g čerstvé droždie
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olej
Produkty k receptu