Bezlepkový pudingáč
Cesto
- 500g Bakery mix Liana
- 50g kryštálový cukor
- 3 PL olej
- 21 g droždie
- 450 ml mlieko
- 3 bielka
Čokoládová plnka
- 350 ml mlieko
- 1/2 sáčka puding Liana Exclusive Tmavá čokoláda
- 100 g kryštálový cukor
- 125 g rastlinný tuk
1. Urobíme kvások: 250 ml mlieko, droždie, pridáme trocha cukru a necháme nakysnúť 10 minút.
2. Do ďalšej misky si pripravíme zmes Bakery mix, olej, cukor a vylejeme vykysnutý kvások. Dolejeme ostatné mlieko a sneh z bielkov. Mixérom vypracujeme hladké cesto a pod fóliou necháme kysnúť 30 minút (ak je viac nakysnuté horšie sa s ním pracuje).
3. Cesto uložíme na dosku a rozdelíme na 4 časti. Každú časť cesta znova dobre spracujeme, aby sa dalo dobre rozvaľkať a stáčať. Každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie na ktorom budeme piecť do tvaru obdĺžnika a natrieme vychladnutou plnkou. Cesto stočíme ako roládu. Zoberieme 2 časti a stočíme. Treba dávať pozor, pretože cesto je jemné. Necháme ho podkysnúť 30 minút. Následne ho potrieme žĺtkom a pečieme 35 minút pri teplote 180°C. Vychladnutý koláč môžeme nakrájať.
Dobrý tip:
Najprv uvaríme plnku, aby nám stihla vychladnúť.
Cesto
- 500g Bakery mix Liana
- 50g kryštálový cukor
- 3 PL olej
- 21 g droždie
- 450 ml mlieko
- 3 bielka
Čokoládová plnka
- 350 ml mlieko
- 1/2 sáčka puding Liana Exclusive Tmavá čokoláda
- 100 g kryštálový cukor
- 125 g rastlinný tuk
Produkty k receptu