Bezlepkový plnený točený medovník

  • Napríklad na miesto klasických vianočných perníčkov?
Bezlepkový plnený točený medovník
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    1
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 g  Fine mix Liana
80    g  práškový cukor
30    g  maslo
1,5 PL med
2    ks  vajcia
¼  KL Sóda bikarbóna Liana
 
Plnka:
350 g slivkový lekvár
sekané vlašské alebo lieskové orechy
sušené hrozienka a sušené slivky
 
Ďalej potrebujeme:
1 PL  mlieko
1 KL  práškový cukor 
ryžová múka Liana alebo Universal mix Liana na podsypanie
 
 
 
 
 

Postup

1. Dve vajíčka rozšľaháme v pohári a do malej misky odoberieme 3 lyžice, ktoré budeme potrebovať na potretie medovníka. Odložíme do chladničky na nasledujúci deň. Všetky suroviny dáme do kuchynského robota a hákom vypracujeme kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke.
 
2. Nasledujúci deň cesto spracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika na hrúbku 3 - 5 mm. Po celej ploche cesta potrieme slivkový lekvár, posypeme oriešky a nakrájané sušené ovocie. Zahneme najprv bočné strany, aby nevytiekla plnka a potom stočíme do závinu. 
 
3. Medovník prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vajce, ktoré sme si deň predtým odložili, zmiešame s mliekom a cukrom a dostatočne potrieme celý závin zo všetkých strán. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C cca 15 minút, potom teplotu znížime na 160°C a dopečieme 15 - 20 minút. Horúci medovník opäť potrieme vajíčkom a necháme vychladnúť. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.