Bezlepkový plnený točený medovník
Cesto
- 200 g Fine mix Liana
 - 80 g práškový cukor
 - 30 g maslo
 - 1,5 PL med
 - 2 ks vajcia
 - ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
 
Plnka
- 350 g slivkový lekvár
 - sekané vlašské alebo lieskové orechy
 - sušené hrozienka a sušené slivky
 
Ďalej potrebujeme
- 1 PL mlieko
 - 1 KL práškový cukor
 - ryžová múka Liana alebo Universal mix Liana na podsypanie
 
- Dve vajíčka rozšľaháme v pohári a do malej misky odoberieme 3 lyžice, ktoré budeme potrebovať na potretie medovníka. Odložíme do chladničky na nasledujúci deň. Všetky suroviny dáme do kuchynského robota a hákom vypracujeme kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke.
 - Nasledujúci deň cesto spracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika na hrúbku 3 - 5 mm. Po celej ploche cesta potrieme slivkový lekvár, posypeme oriešky a nakrájané sušené ovocie. Zahneme najprv bočné strany, aby nevytiekla plnka a potom stočíme do závinu.
 - Medovník prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vajce, ktoré sme si deň predtým odložili, zmiešame s mliekom a cukrom a dostatočne potrieme celý závin zo všetkých strán. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C cca 15 minút, potom teplotu znížime na 160°C a dopečieme 15 - 20 minút. Horúci medovník opäť potrieme vajíčkom a necháme vychladnúť.
 
Cesto
- 200 g Fine mix Liana
 - 80 g práškový cukor
 - 30 g maslo
 - 1,5 PL med
 - 2 ks vajcia
 - ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
 
Plnka
- 350 g slivkový lekvár
 - sekané vlašské alebo lieskové orechy
 - sušené hrozienka a sušené slivky
 
Ďalej potrebujeme
- 1 PL mlieko
 - 1 KL práškový cukor
 - ryžová múka Liana alebo Universal mix Liana na podsypanie
 
Produkty k receptu