Bezlepkový orechový závin

  • Bezlepkový kysnutý orechový závin ako od babičky.
pre recept na Bezlepkový kakaový závin kliknite sem.
Bezlepkový orechový závin
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml vlažné mlieko
50 g cukor
15 g čerstvé droždie
50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
1 vajce
 
Plnka:
200 g mleté orechy
5 PL cukor
50 ml olej

Postup

1. Pripravíme cesto podľa postupu na obale Bakery mix: Kysnuté koláče. Maslo, olej alebo masť pridáme až nakoniec po zmiešaní ostatných surovín. Cesto ešte krátko premiesime. a necháme cca 20 minút vykysnúť.
 
2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, rovnomerne polejeme olejom a posypeme orechovou plnkou. Cesto stočíme do závinu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka potrieme olejom a necháme prikryté pod fóliou podkysnúť 15 - 20 minút.
 
3. Pred pečením orechový závin potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180 - 190°C 15 - 20 minút dozlatista. Po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.
 
 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.