Bezlepkový orechový zákusok s kakaovou plnkou
Piškóta
- 7 vajec
- 250 g práškový cukor
- 150 g Cake mix
- 200 ml mlieko alebo voda
- 160 g mleté orechy
Plnka
- 150 g práškový cukor
- 220 g maslo alebo rastlinný tuk
- 2 žĺtky
- 30 g Kakao tmavé Liana
- 50 g meté orechy
Poleva
- 100 g čokoláda Liana 70%
- 100 g maslo alebo rastlinný tuk
1. Žĺtky s cukrom šľaháme asi 20 minút, pridáme mlieko prešľaháme. Pridáme múku zmiešanú s orechami a nakoniec už len zľahka ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
2. Pečieme pri teplote 175°C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
3. Piškótu rozkrojíme na tri pásy.
4. Cukor s maslom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Pridáme kakao a orechy.
5. Pás piškóty natrieme džemom, môžeme uložiť kolieska banánov a navrstvíme 1/3 plnky. Priložíme druhý pás piškóty a postup zopakujeme. Nakoniec dáme tretí pás piškóty. Povrch a boky zákusku potrieme zvyšnou plnkou.
6. Polejeme roztopenou čokoládovou polevou, pripravenou z masla a čokolády.
Piškóta
- 7 vajec
- 250 g práškový cukor
- 150 g Cake mix
- 200 ml mlieko alebo voda
- 160 g mleté orechy
Plnka
- 150 g práškový cukor
- 220 g maslo alebo rastlinný tuk
- 2 žĺtky
- 30 g Kakao tmavé Liana
- 50 g meté orechy
Poleva
- 100 g čokoláda Liana 70%
- 100 g maslo alebo rastlinný tuk
Produkty k receptu