Bezlepkový opitý Izidor

  • Veľa orechov, rumu a 70% čokolády
pre recept na Opitý Izidor s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkový opitý Izidor
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    36
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
150 g maslo
150 g práškový cukor
4 ks vajcia
1 lyžica Kakao tmavé Liana 
120 g mleté orechy
70 g Cake mix Liana
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana

Orechová plnka :
200 g mleté orechy
100 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml rum

Kakaový krém :
6 ks žĺtky
3 lyžice Kakao tmavé Liana 
100 g práškový cukor
250 g maslo

 
Poleva :
100 g čokoláda 70% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo

Dodatky :
plech 25x35 cm
pohár ríbezľového džemu
 

 

 

 

 

 

Postup

1.     V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme Cake mix, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
2.     Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180st cca 35 minút.
3.     Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.
4.     Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou.
 
Postup orechová plnka:
Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.
 
Postup kakaový krém:
  1. 1.     Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.
  2. 2.     Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.
 
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.