Bezlepkový opitý Izidor
Ingrediencie
Cesto :
150 g maslo
150 g práškový cukor
4 ks vajcia
1 lyžica Kakao tmavé Liana
120 g mleté orechy
70 g Cake mix Liana
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
150 g maslo
150 g práškový cukor
4 ks vajcia
1 lyžica Kakao tmavé Liana
120 g mleté orechy
70 g Cake mix Liana
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
Orechová plnka :
200 g mleté orechy
100 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml rum
Kakaový krém :
6 ks žĺtky
3 lyžice Kakao tmavé Liana
100 g práškový cukor
250 g maslo
Poleva :
100 g čokoláda 70% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo
Dodatky :
100 g čokoláda 70% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo
Dodatky :
plech 25x35 cm
pohár ríbezľového džemu

Postup
1. V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme Cake mix, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180st cca 35 minút.
3. Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.
4. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou.
Postup orechová plnka:
Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.
Postup kakaový krém:
1. Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.
2. Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.