Bezlepkový monkey bread
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 150 ml mlieko
- 80 ml voda
- 30 g práškový cukor
- 20 g roztopené maslo
- 15 g droždie
- 1 KL cukor kryštálový (na kvások)
Obaľovanie
- 60 g roztopené maslo
- 60 g mleté orechy
- 4 vrecká Škoricový cukor Liana
- ryžová múka Liana na posypanie dosky
- Z vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme asi 10 minút nakvasiť na teplom mieste.
- Do kuchynského robota dáme zvyšné suroviny, prilejeme nakysnutý kvások z droždia a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť cca 60 minút.
- Pracovnú dosku pomúčime, cesto premiesime a vyvaľkáme plát hrubý 1 cm. Narežeme obdĺžniky a vypracujeme guľôčky. Guľôčky namočíme do roztopeného masla a obalíme v zmesi škoricového cukru a orechov. Ukladáme do silikónovej formy a necháme kysnúť 20 minút.
- Rúru vyhrejeme na 220°C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C a dopečieme 20 - 25 minút. Upečené necháme aspoň 5 minút postáť a potom vyklopíme z formy. Podávame vlažné.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 150 ml mlieko
- 80 ml voda
- 30 g práškový cukor
- 20 g roztopené maslo
- 15 g droždie
- 1 KL cukor kryštálový (na kvások)
Obaľovanie
- 60 g roztopené maslo
- 60 g mleté orechy
- 4 vrecká Škoricový cukor Liana
- ryžová múka Liana na posypanie dosky
Produkty k receptu