- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkový mega čokoládový koláč s jahodami
Bezlepkový mega čokoládový koláč s jahodami
Trvanie: 00:55 (h:m)
Porcie: 24 (ks)
Mega chutný bezlepkový čokoládový koláč s jahodami a našou kvalitnou 70% čokoládou, ktorú sme pridali do cesta aj do plnky.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 200 g Cake mix Liana
- 80 g Fine mix Liana
- 350 g jahody
- 250 g maslo
- 220 g cukor práškový
- 120 g Čokoláda 70% Liana
- 5 ks vajce
- 1,5 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 300 g kyslá smotana 16%
- 200 g Čokoláda 70% Liana
Ďalej potrebujeme
- jahody na ozdobu
- tuk na vymazanie formy
- 2 PL ryžová múka Liana na vysypanie formy
- Maslo a 120 g čokolády rozpustíme nad parou. Vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme vychladnutú čokoládu. Postupne prisypeme Cake mix Liana, Fine mix Liana a Kakao tmavé. Zľahka vymiešame cesto.
- Formu vymastíme a vysypeme ryžovou múkou. Vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Na vrch poukladáme nakrájané jahody a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 minút.
- 200 g čokolády roztopíme a do horúcej vmiešame kysú smotanu. Rozotrieme na vychladnutý čokoládový koláč a vrch ozdobíme jahodami.
Dobrý tip:
Koláč je chutnejší, ak ho vytiahneme z chladničky aspoň hodinu pred podávaním.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 200 g Cake mix Liana
- 80 g Fine mix Liana
- 350 g jahody
- 250 g maslo
- 220 g cukor práškový
- 120 g Čokoláda 70% Liana
- 5 ks vajce
- 1,5 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 300 g kyslá smotana 16%
- 200 g Čokoláda 70% Liana
Ďalej potrebujeme
- jahody na ozdobu
- tuk na vymazanie formy
- 2 PL ryžová múka Liana na vysypanie formy
Produkty k receptu