Bezlepkový makový koláč našich babičiek
Cesto
- 300 g Cake mix Liana
- 100 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 3 ks žĺtky
- 100 g kyslá smotana
Maková plnka
- 140 g Cake mix Liana
- 200 g mletý mak
- 150 g práškový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 200 ml vlažné mlieko
- 100 g zmäknuté maslo
- 3 ks vaječné bielky
- soľ
Dodatky
- plech 25x30 cm
- 1. Vypracujeme cesto z uvedených surovín a necháme ho cca 1 hodinu odležať v chladničke.
- 2. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a vyvaľkáme podľa veľkosti plechu. Prvý plát prenesieme na plech a natrieme makovú plnku. Pomocou valčeka opatrne prenesieme druhý plát.
- 3. Popicháme vidličkou a pečieme 10 minút na 200°C, teplotu znížime na 180°C a dopečieme ešte 20 minút.
- 4. Necháme vychladnúť, nakrájame na trojuholníky a pocukrujeme.
Postup plnka:
- 1. Do sypkých surovín pridáme vlažné mlieko, zmäknuté maslo a spolu vymixujeme.
- 2. Ručne primiešame sneh z vaječných bielkov.
Cesto
- 300 g Cake mix Liana
- 100 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 3 ks žĺtky
- 100 g kyslá smotana
Maková plnka
- 140 g Cake mix Liana
- 200 g mletý mak
- 150 g práškový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 200 ml vlažné mlieko
- 100 g zmäknuté maslo
- 3 ks vaječné bielky
- soľ
Dodatky
- plech 25x30 cm
Produkty k receptu