Bezlepkový linecký zákusok
Ingrediencie
1. cesto:
250 g Cake mix Liana
150 g maslo
1 ks vajce
100 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
džem
2. cesto:
200 g maslo
180 g práškový cukor
5 ks vajcia
150 g mleté orechy
1 lyžica Kakao tmavé Liana
2 postrúhané jablká
2 lyžice strúhanka alebo pomleté bezlepkové sušienky
Čokoládová poleva:
150 g čokoláda 45% Liana
25 g maslo
50 ml mlieko
Postup
1. Zo zmesi Cake mix Liana, masla, vajíčka, práškového a vanillínového cukru vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto natrieme džem a na džem rozotrieme pripravené 2. cesto.
2. Pripavíme druhé cesto. Maslo s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, zomleté orechy, kakao, postrúhané jablká, strúhanku alebo zomleté sušienky a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na 1. cesto potreté džemom.
3. Cesto zarovnáme a dáme piecť pri teplote 180 °C asi 35 minút.
4. Povrch koláča je po upečení veľmi jemný, čiže musí poriadne vychladnúť a až potom naň natrieme džem a polejeme čokoládou.
Dobrý tip:
Bezlepkové sušienky pripravíme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake